Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Parc de la Trinitat comença unes obres per millorar les zones danyades

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat unes obres al Parc de la Trinitat, situat a sobre del nus de la Trinitat, al districte de Sant Andreu, per millorar tots els elements danyats pel pas dels anys. S’emprendran actuacions en diverses zones del parc on el paviment ha quedat malmès per les arrels de la vegetació – a mesura que han anat creixent han malmès el terra – i el reg, en la paret del frontó, els lavabos i l’equipament esportiu malmès, en unes obres que tenen una durada prevista de 10 mesos, tot i que encara no han començat. Unes reformes, però, que els veïns consideren insuficients.

Diverses associacions veïnals, com l’Associació de Veïns i Veïnes de Trinitat Vella, han explicat a Betevé que aquestes mesures són poques en comparació amb tot el que s’hauria de refer al parc. “S’ha d’arreglar tot el parc, incloent-hi l’escultura de cavalls, els passadissos i el llac”, explica la presidenta de l’Associació, Manoli Martínez. Altres veus del barri demanen que, després d’una reforma integral, el parc estigui controlat per una gestora externa que en “garanteixi un manteniment anual”.

La intervenció de l’Ajuntament suposarà l‘enderrocament de la zona dels xiprers, però que quedarà compensada amb la plantació de 400 m² d’arbustos. A banda de replantar alguns dels arbres actuals i de plantar-ne 221 més, la intervenció també comportarà construir un paviment nou en molts camins de terra que s’han vist malmesos, i la millora de la gespa del parc per poder-hi fer esdeveniments amb més comoditat. El conjunt de les diferents actuacions que durà a terme el consistori tindran un cost d’1,2 milions d’euros en total.

Altres renovacions

A banda de les noves obres anunciades al parc, diverses zones del barri també han vist com se’ls renovaven els arbres progressivament, i és que Parcs i Jardins va col·locar 738 arbres nous a finals de 2021 en diversos espais de la Trinitat. Durant el mes de març també s’intervindrà als Jardins Laribal, al Poble-sec, especialment a la zona de “la colla de l’arròs”, on s’arreglaran diversos trams de paviment i escales malmesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa