L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar un parc infantil del districte de l’Eixample per la presència de rates. En concret, l’espai afectat es troba ubicat als jardins dels Tres Tombs, un pati interior d’illa del barri de Sant Antoni on abans s’erigia l’antiga fàbrica de dolços Galletas Montes.

Segons informa Betevé, tot el perímetre del parc infantil es troba actualment envoltat per tanques que pretenen evitar que es pugui accedir a l’espai mentre es realitzen les actuacions per acabar amb la població de rosegadors present a la zona. Un equip de professionals especialitzat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha senyalitzat el parc amb cartells que indiquen que s’estan duent a terme aquests treballs de sanejament.

Entre les diferents mesures adoptades per les autoritats per provar d’acabar amb la presència de rates a l’espai destaca principalment la col·locació de trampes en diversos punts del terreny per atrapar els exemplars.

Per ara no han transcendit més detalls sobre durant quant de temps haurà de romandre tancat el parc infantil per la realització d’aquestes tasques extraordinàries per acabar amb la problemàtica dels rosegadors en aquest interior d’illa del barri de Sant Antoni.

Més de 600 punts de control actius el passat juny

Cal recordar que l’ASPB va assegurar en una roda de premsa el passat mes de juny que Barcelona comptava aleshores amb 600 punts de control actius a la via pública on s’ha detectat la presència de rates i ratolins. Malgrat que aquesta vigilància s’activa extraordinàriament després de rebre l’avís d’algun ciutadà, la capital catalana sí que té 2.400 punts de control ordinaris repartits per tota la ciutat, principalment al clavegueram.

Les últimes dades facilitades per les autoritats apunten que les incidències que la població barcelonina comunica per la presència de rosegadors s’han mantingut estables en els darrers anys, però sí que s’ha registrat un augment pel que fa a les intervencions. En aquest sentit, entre els mesos gener i maig d’aquest any s’han produït un total de 755 incidències i 10.102 intervencions, unes xifres que suposen un augment del 65% de les actuacions respecte al mateix període de l’any passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a agost 27, 2022 | 21:08
    Manel agost 27, 2022 | 21:08
    Veig que necessiteu ajuda per la gestió i publicació de comentaris en contra de la nefasta gestio de Colau & Co. Suposo q part del q paguem els barcelonins es destina a tapar la pròpia opinió d'aquests.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa