Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Paradistes de la Rambla es rebel·len contra l’ordre de tancament
  • CA

La família Cuenca, propietària de cinc de les 11 antigues ocelleries de la Rambla de Barcelona, ​​ha criticat en un comunicat aquest dijous que “l’Ajuntament de Barcelona discrimina les antigues ocelleries i les expulsarà del passeig a l’agost”. Ha lamentat que el consistori hagi decidit, “de manera unilateral a través d’un expedient administratiu, procedir el proper mes d’agost a el tancament i expulsió definitiva de les 11 antigues ocelleries que estan ubicades al passeig central de la Rambla de Barcelona, ​​amb la consegüent destrucció de 98 llocs de treball i l’eliminació d’un element històric de la ciutat, l’existència del qual data del 1855″, destaca.

Així mateix, ha exposat que l’Ajuntament preveu tancar les parades d’antics ocellaires “argumentant que les llicències municipals -concesiones per 50 anys- han expirat”. La família propietària ha esgrimit raons jurídiques per demostrar que les llicències segueixen en vigor.

La família Cuenca ha reclamat diàleg i una solució pactada que garanteixi la seva continuïtat i comença una campanya reivindicativa adreçada a la ciutadania, amb l’objectiu també d’interpel·lar a l’Alcaldia. A més, ha anunciat que presentarà un recurs d’alçada via administrativa contra l’expedient municipal i sol·licitarà les mesures cautelars corresponents.

La resposta de l’Ajuntament

Preguntada per aquesta qüestió en roda de premsa aquest mateix dijous, la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha dit que hi ha tot un procediment lligat a la voluntat del consistori ja expressada d’aconseguir alliberar aquest espai i estan treballant en aquesta línia. “Entenem que tothom vol fer valer els seus drets, en aquest cas, com a defensors de l’interès públic estem treballant per defensar-ho com calgui”, ha afegit.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest any una estratègia de reactivació de la Rambla “per avançar en la recuperació ciutadana” d’aquest passeig mitjançant una sèrie d’actuacions que van des de l’economia, la cultura i l’habitatge fins la transformació urbanística de la via, que inclouen la retirada dels 11 antics quioscos de ocelleries.

Més notícies
Una manifestant a la protesta per l’alliberament LGTBI / Eli Don / ACN
Clam a favor dels drets trans en la marxa LGTBI
Notícia: Clam a favor dels drets trans en la marxa LGTBI
Comparteix
Els organitzadors estimen que 6.000 persones han secundat la manifestació, mentre que la Guàrdia Urbana en quantifica 750
Un dels menjadors de Can Culleretes
Can Culleretes, el restaurant degà de Barcelona
Notícia: Can Culleretes, el restaurant degà de Barcelona
Comparteix
Amb més de 230 anys d’història, aquest emblemàtic restaurant barceloní no ha deixat de servir la seva tradicional cuina catalana als seus clients, superant tota mena de crisi i situacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa