La PAH demana a Colau que aclareixi els requisits per accedir a la moratòria del lloguer

La plataforma reclama que es contempli la condonació del pagament

La PAH de Barcelona ha demanat aquest divendres a l’Ajuntament “aclarir millor els criteris i requisits” que han de complir les famílies per a beneficiar-se de la condonació de les quotes del lloguer dels habitatges del seu parc públic durant els mesos d’abril, maig i juny.

En un comunicat, l’entitat ha demanat que la burocràcia “no sigui una excusa” per a no dur a terme aquesta mesura, i ha demanat agilitat i recursos per a fer front a la cascada de tramitacions que preveuen quan finalitzi l’estat d’alarma.

La PAH ha celebrat que el govern també contempli una moratòria en el pagament del lloguer a tots els habitatges i locals comercials del seu parc públic a causa de la pandèmia. Amb tot ha criticat que el Govern no es plantegi “una revisió de les quotes per a les famílies que hagin patit reduccions significatives d’ingressos arran de la crisi de la COVID-19 i rebaixar-les per adequar-les a la nova situació econòmica en la qual es trobin o la condonació total del pagament per aquelles famílies que hagin patit més aquesta crisi”.

Segons el consistori, un total de 8.748 famílies que viuen de lloguer en habitatges gestionats pel Institut Municipal d’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) no tornaran a pagar el lloguer fins al mes de juliol: “Que cap família es pugui veure perjudicada per aquests tràmits i es vegi obligada a realitzar un impagament abans de poder completar el procediment”, ha conclòs la PAH Barcelona.

Més informació

Nou comentari