Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH es cola en un acte de la ministra Raquel Sánchez a Barcelona

Una vintena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han irromput aquest matí en una conferència que presidia la ministra de Transports, Raquel Sánchez, a l’Hotel Palace per reivindicar el seu clar descontent amb la nova Llei d’Habitatge que es va aprovar ahir al Congrés dels Diputats. Amb aquesta actuació sorpresa, des de la PAH volien remarcar que la llei aprovada ahir no “regula amb topalls els preus dels lloguers” i que no planteja cap solució per frenar els desnonaments i la problemàtica vigent amb les hipoteques. “Continuarem reclamant aquells pisos que segueixen buits esperant una nova bombolla”, reclamava un dels activistes que ha participat en l’acte del Palace.

Els activistes han irromput d’amagat al saló on la ministra havia de dur a terme el seu acte informatiu, i un cop ja eren tots dins han llegit una carta que volien entregar-li directament a Sánchez. El seu pla, però, no ha sortit del tot bé, ja que els activistes han acabat abandonant l’espai sense trobar-se amb la ministra.

Ara bé, tot i no haver-se trobat directament, el tema de la nova llei d’habitatge s’ha posat sobre la taula durant la conferència de la ministra de Transport. En la seva intervenció, i davant un públic on hi havia representants de les patronals i el sector immobiliari, la ministra Sánchez ha defensat que la nova norma no atempta contra la propietat privada: “No és una llei d’arrendaments i no va en contra de ningú, dels petits propietaris ni els grans tenidors. No és una llei que atempti contra la llibertat de ningú”.

Pujades elevades de preu

El Sindicat de Llogaters denuncia que la regulació dels lloguers que proposa la nova Llei d’Habitatge “està dissenyada per continuar apujant els preus”. De fet, segons una simulació que van fer des del sindicat a partir de les dades actuals del mercat immobiliari, el preu del lloguer es podria disparar fins als 1.453 euros de preu mitjà en els pròxims 5 anys, és a dir, un 35% més que el preu mitjà actual, que és de 1.077 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa