El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest dijous que és “inevitable” tornar a tancar la restauració amb les dades epidemiològiques de Catalunya. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio ha opinat que “ens hem infantilitzat entre tots” i que “estem en una situació en la qual hem de fer marxa enrere”.

Padrós també ha opinat que “el Nadal mai no s’ha de suspendre” perquè “és una festa de retrobament i d’inflexió per recordar aquells que han mort, han patit, però que alhora és d’esperança”. Ara bé, ha insistit que cal que la ciutadania sigui més “responsable” i “solidària”.

La restauració es defensa

El Gremi de Restauració va presentar aquest dimecres una campanya per promoure el consum a bars i restaurants durant les festes de Nadal, una iniciativa que l’organització no veu perillar malgrat l’evolució de les dades epidemiològiques. Pel director de l’organització, Roger Pallarols, celebrar el Nadal als restaurants “és un exercici de responsabilitat”.

Pallarols també va defensar que l’hostaleria és un espai més segur que les llars, citant les dades facilitades pel govern espanyol. Segons el Ministeri de Sanitat, a la restauració es comptabilitzen el 0,41% dels contagis coneguts.

Comentaris

  El Nadal es trallada un any Desembre 17, 2020 | 08:19
  Aquest Nadal s'ha de celebrar l'any vinent. Qualsevol missatge que inclogui la celebració aquest any, és un greu error, que ens portarà molts problemes. Es concentren en un sol dia moltes trobades amb elevat risc de contagi.
   Comentari Desembre 17, 2020 | 11:02
   De moment aquest any ja no hi haurà festa de Reis, hem d'esperar l'any vinent.
  Pol Desembre 17, 2020 | 10:26
  Quina barra que els restauradors diguin que son tant "segurs". Nosaltres no en tenim cap culpa que al nostre país l'hostaleria estigui tant sobredimensionada. Suposo que hi té a veure alguna cosa amb el turisme massificat i que a més a més supera el percentatge que recomanen els experts en economia, i sentit comú, sobre la diversificació econòmica en sectors productius . També s'ha de tenir en compte que els efectes col·laterals del tipus de turisme -i l'abast- que s'utilitza al nostre país des dels 60 del segle XX, afecten tota la població, llocs de feina precaris que atreuen encara més ocupació precària, malmeten sense contemplacions el teixit social i urbà de municipis i barris, malmeten l'agricultura, la natura i l'espai natural, foragiten persones que viuen en municipis i barris, foragiten molt de comerç essencial i de proximitat... seguim ? I quan els "turistes" en cansin de la nostra "marca" què pensen fotre els defensors acèrrims dels guanys ràpids s curt termini ?
  Gecko Desembre 17, 2020 | 11:27
  El Col·legi de Metges de Barcelona demana tancar els bars. No cal afegir-hi res més.
  Sentit comú Desembre 17, 2020 | 11:42
  Hom diu que en molts de bars els clients no respecten la norma de col·locar-se la mascareta mentre no mengen ni beuen, consumir en diuen els professionals. Per una altra banda les persones més prudents no s'acosten als bars. Tampoc són el mateix els bars que tenen la clientela autòctona del barri o municipi, que els que viuen de persones que venen puntualment a fer "turisme". Sigui com sigui si es recomana fer els desplaçament mínims i estrictament necessaris, per sentit comú asseure's en una cadira d'una taula d'un bar, amb persones de distintes "bombolles" que en algun moment s'han de treure la mascareta, no és la millor cosa a fer durant una pandèmia encomanadissa, sobretot per l'efecte "esprai". Algú no ho comprèn o no ho veu així ?
  DAMIA Desembre 18, 2020 | 08:38
  Estic totalment d'acord amb tancar restauració, sobre tot els Bars, a excepció d'alguns Restaurants, la resta no son ni de lluny tan segurs com diuen, tot el contrari, son un perill, ho veiem cada dia, la majoria fa engunia acostarsi.

Nou comentari