Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Oposició a la Barceloneta perquè les platges obrin la nit de Sant Joan
  • CA

La decisió de l’Ajuntament d’obrir les platges per la nit de Sant Joan i permetre-hi festes disgusta a l’Associació de Veïns de la Barceloneta. L’entitat dona fe que no ha sigut gens fàcil pel veïnat poder dormir els darrers caps de setmana a causa dels botellons que han proliferat al carrer des que fa un mes es va aixecar el toc de queda. El col·lectiu veïnal tem que les molèsties s’intensifiquin en la revetlla i és partidari de no autoritzar les concentracions a la sorra, en clara oposició a la postura del consistori de relaxar les restriccions anticovid aquella nit.

“La nit de divendres a dissabte va tornar a ser esperpèntica”, lamenta Manel Martínez, vicepresident de l’associació veïnal del barri marítim. “La gent que fa esport i les famílies que van amb nens a primera hora del matí no podien entrar-hi perquè hi havia vidres trencats i brutícia i, a les vuit del matí, els treballadors de la neteja no podien fer la seva feina perquè encara n’hi havia que bevien. Si ara tenim aquesta situació, què passarà per Sant Joan?”, es pregunta el directiu de l’entitat, que tem que el desori pels botellons i el soroll fins a altes hores de la matinada es multipliquin durant la primera revetlla després de mesos de restriccions a causa de la pandèmia.

Martínez compara la relaxació de mesures a Barcelona en la primera nit estiuenca amb la prevenció amb què es guien municipis metropolitans com Castelldefels o Gavà, que limitaran l’accés a les platges per autoritzar només consumir a guinguetes i restaurants. “Les platges de Castelldefels són molt accesibles en tren i, amb allò tancat, la gent buscarà una altra sortida i ens pot tocar rebre”, intueix el dirigent veïnal, que no creu possible que l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana puguin disposar de prou efectius per controlar l’aforament a la costa per Sant Joan. “Ara ja tenim un allau i, encara que obri l’oci nocturn, no serà solució perquè beure al carrer serà sempre més barat”, sosté.

Consell de barri per tractar el neguit

L’Ajuntament i l’associació de veïns s’han emplaçat a abordar la qüestió en una taula que començarà a reunir-se la pròxima setmana. “S’ha de parlar, posar-hi propostes sobre la taula i arreglar-ho. Si no, això serà una batalla campal“, alerta Martínez.

L’entitat veïnal ha emprat les xarxes socials aquesta setmana per instar l’Ajuntament a convocar un consell de barri extraordinari. L’associació ha urgit a tractar la “greu situació” que diu que la Barceloneta torna a viure per l’incivisme els caps de setmana i que, segons el col·lectiu, “es preveu que s’agreugi amb nova entrada de turisme del mateix estil que tenim en els darrers anys”. Tot i que la directiva de l’associació preferia no posposar-la més enllà d’aquest proper dilluns i exigia una “solució urgent abans de Sant Joan i duradera per a tot l’estiu”, el consell de barri es reunirà el 21 de juny, dos dies abans de la revetlla.

A l’Ajuntament ens deien que tenen l’agenda superapretada“, diu Martínez, sever amb les declaracions del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que va treure ferro a les aglomeracions nocturnes de caps de setmana a carrers de Ciutat Vella. “Va estar poc encertat. No tenim per què acostumar-nos a això“, rebla el membre de l’associació veïnal.

Més notícies
Gent a la platja bevent, en imatge d'arxiu / Jordi Play
Collboni prega un criteri únic per decidir si obren les platges per Sant Joan
Notícia: Collboni prega un criteri únic per decidir si obren les platges per Sant Joan
Comparteix
El tinent d'alcalde es referma en obrir-les a Barcelona per la revetlla, tot i que Gavà i Castelldefels les tancaran
Festa a la platja de Barcelona, la primera nit de divendres després de la fi del toc de queda / Jordi Play
Front comú de Govern i Ajuntament per evitar aglomeracions per Sant Joan
Notícia: Front comú de Govern i Ajuntament per evitar aglomeracions per Sant Joan
Comparteix
Elena i Batlle es comprometen a treballar perquè les mesures davant la Covid es compleixin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa