Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Operació antidroga contra un grup de Nou Barris que funcionava amb el líder a la presó

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut al districte de Nou Barris tres persones en un operatiu antidroga que ja va provocar cinc detencions al novembre. Tot i haver empresonat el líder del grup, la banda seguia traficant des d’un bar de la zona. Tres persones d’entre 30 i 40 anys i nacionalitat espanyola i dominicana van ser arrestats l’1 de desembre. Els van intervenir 25 quilos de cocaïna de gran puresa al maleter i els seients del darrere d’un cotxe estacionat en un aparcament.

Al bar hi van trobar 61.000 euros sota un fals terra de fusta. Després d’aquesta segona fase es dona totalment per desarticulat el grup, amb vuit detinguts, quatre d’ells empresonats, i el decomís de 30 quilos de cocaïna, 100 pastilles d’èxtasi, 400 grams de marihuana processada i 100 dosis de ‘cristal’, a més d’una pistola detonadora amb 46 cartutxos, tres vehicles, nombrosos telèfons mòbils i 104.000 euros. En la primera fase de l’operació ‘Juke’, es van detenir cinc persones, i una més investigada, de nacionalitats espanyola, dominicana i paraguaiana d’entre 30 i 50 anys.

Les indagacions van permetre determinar que la base del grup organitzat estava en un edifici d’habitatges del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, on van observar un inusual moviment d’entrades i sortides de persones, fins i tot durant l’estat d’alarma i confinament domiciliari. Després de mesos d’investigació es va concloure que allà hi operava una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, clarament estructurada i jerarquitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa