Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova calorada a Barcelona: les temperatures que ens esperen
  • CA

Les altes temperatures no semblen disposades a abandonar Barcelona aquest estiu. El mes d’agost ha arrencat amb una nova calorada que deixarà temperatures màximes per sobre dels 30 graus en molts punts de la capital catalana durant aquesta setmana.

En aquest cas, no es tracta d’una onada de calor pròpiament dita, tal com va ocórrer en diverses ocasions al juny i a mitjans del mes de juliol. La previsió és que el termòmetre toqui sostre a la ciutat entre aquest dimarts i dimecres, quan s’esperen que les temperatures puguin assolir màximes de fins a 34 graus.

Aquesta calorada també serà molt present a les nits, quan la mitjana no baixarà dels 25 graus en la majoria de punts de la capital catalana. Això implica que les temperatures que es registraran a Barcelona se situaran per sobre dels valors habituals per aquesta època de l’any.

Segons la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la forta calorada mantindrà la seva intensitat almenys fins dilluns de la setmana que ve, quan es preveu que les temperatures descendeixen lleugerament, malgrat que encara fregaran els 30 graus de màxima.

De fet, el Meteocat alertava aquest dilluns que s’havia superat en diversos punts de la capital catalana i en zones de la Costa Brava els 35 graus, arribant als 38 graus en municipis de l’Alt Empordà com l’Espolla.

Refugis climàtics

Cal recordar que, per combatre la calor asfixiant, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un llistat de fins a 200 espais on refugiar-se de la xafogor a la capital catalana. La iniciativa impulsada pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha identificat 197 llocs repartits per tota la ciutat entre els quals hi ha diferents equipaments municipals i espais públics on les persones especialment vulnerables podran refugiar-se de les altes temperatures. Segons informa el consistori en un comunicat, la intenció és que el 95% de la població de la ciutat compti amb un d’aquests oasis a menys de 10 minuts a peu del seu domicili.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 02, 2022 | 11:57
    Ricard agost 02, 2022 | 11:57
    Calor normal en plena canícula.
    • Icona del comentari de: Lionheart a agost 02, 2022 | 17:43
      Lionheart agost 02, 2022 | 17:43
      Ja et fotran "normal". Temperatura mínima ( de nit ) en graus centígrads de 28 i 29 a l'aglomeració de Barcelona... Vailet quant anys fa que vas néixer ?
  2. Icona del comentari de: Pol a agost 02, 2022 | 12:16
    Pol agost 02, 2022 | 12:16
    Què hi fan tants de turistes de massa a Barcelona, un indret exageradament molt calorós sobretot de nit ? Endemés Barcelona solament té "atractius" artificials de vulgar "marca" comercial, és una malaurada ciutat en la qual molts de carrers fan pudor de pixats humans i de cans, i els "promotors" turístics que "operen" a la ciutat de Barcelona solament aporten a la població que hi viu de forma estable tot l'any, els pitjors efectes col·laterals del turisme massificat, atracció de màfies, carteristes, prostitució la qual s'amplia quan hi fan "congressos", aglomeracions, desarrelament i desaparició del teixit social, encariment dels habitatges per a viure-hi, desaparició de comerç útil de proximitat... Per una altra banda la dependència econòmica exagerada del turisme és un error molt gros que es paga molt car a mig i llarg termini. Temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa