Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta per una nova onada de calor a Barcelona: màximes de més de 30 graus
  • CA

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat l’alerta per una nova onada de calor que deixarà temperatures extremes en bona part del territori català. La previsió és que els termòmetres es disparin sobretot a partir de dimarts arribant entre dimecres i dijous al seu màxim pic.

Malgrat que les temperatures més extremes es concentraren especialment en les comarques de la província de Lleida, aquesta gran segona onada de l’estiu també farà estralls a la capital catalana. Segons la informació del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), Barcelona registrarà durant tota la setmana que ve màximes constants superiors als 30 graus. De fet, la temperatura mínima no baixarà dels 22 graus almenys fins dilluns 18 de juliol.

La previsió és que aquesta nit es registrin a la capital catalana temperatures mitjanes de 24 graus, una tendència que sembla que es repetirà durant la resta de nits de la setmana. Durant el dia, aquest dilluns s’arribarà als 27 graus en diversos punts de la ciutat, una xifra que previsiblement se superarà partir de dimarts.

Les autoritats han fet arribar tota una sèrie de recomanacions per fer front a aquesta nova onada de calor, com evitar estar a l’aire lliure les hores centrals de dia ni fer esforços intensos, o tenir especial cura de les persones grans i els infants. El servei de Protecció Civil també manté en prealerta el pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendis i demana a la ciutadania extremar les precaucions a prop de zones forestals.

Refugis climàtics

Cal recordar que, per combatre la calor asfixiant, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un llistat de fins a 200 espais on refugiar-se de la xafogor a la capital catalana. La iniciativa impulsada pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha identificat 197 llocs repartits per tota la ciutat entre els quals hi ha diferents equipaments municipals i espais públics on les persones especialment vulnerables podran refugiar-se de les altes temperatures. Segons informa el consistori en un comunicat, la intenció és que el 95% de la població de la ciutat compti amb un d’aquests oasis a menys de 10 minuts a peu del seu domicili.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa