Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Okupes de la plaça del Nord neguen haver atacat el guarnit però el titllen de “racista”
  • CA

Algunes veus havien apuntat cap a ells com a responsables de la destrossa del guarnit de la plaça del Nord al crit d'”això és racisme”. Són els okupes que han creat l’espai la Nova Usurpada, situat a la plaça del Nord número cinc -tal com indiquen al seu Twitter- i que es defineix com a sala cultural i projecte d’habitatge. A través de la mateixa xarxa social han difós un comunicat en què neguen ser autors de l’atac al guarnit, però el critiquen per “caricaturesc, insultant i racista” i es mostren comprensius amb els “companys” que van atacar el decorat”.

Des de la Nova Usurpada, a més, desvelen que els veïns de la plaça del Nord els van agredir abans de la destrossa al guarnit. Va ser quan el fill d’una de les okupes de l’espai va tocar el decorat mentre jugava i, segons relaten, una veïna va increpar la mare. Quan la increpada va contestar, afegeixen, altres veïns van aparèixer i, segons diuen, van agafar pel braç la dona okupa. 

[r:1]

Sobre la resposta violenta contra el guarnit de la plaça del Nord -que va quedar en desè lloc en el seu primer any decorada-, entenen la “ràbia” que va portar algunes persones que estaven a la Nova Usurpada a atacar el decorat. Però matisen: “No ens podem fer càrrec de les respostes espontànies de les persones que el dijous passaven per la plaça i per la Nova Usurpada”. Tot i així, es mostren comprensius amb la reacció perquè els veïns de la plaça del Nord han fet una representació “tergiversada” dels pobles indígenes.

Censuren la “mentalitat colonial”

Sobre aquesta representació opinen des del col·lectiu okupa que “redueix la cultura i la història d’un poble a una disfressa” i que se’ls representi com un poble extingit. A més, censuren la “mentalitat colonial” i que no se’ls tingués en compte per elaborar el guarnit.

Els veïns de la plaça del Nord van oferir als atacants un espai per traslladar la seva visió, que des de la Nova Usurpada rebutgen perquè “cedir un minut en un micro obert no és un espai de diàleg”. També admeten que estaven preparant una resposta mitjançant un taller de pancartes obert.

Finalment, avisen: “No deixarem passar per alt cap expressió racista feta des de la “bona intenció””.

Més notícies
Destrossen un guarniment de les festes de Gràcia al crit d'”això és racisme”
Notícia: Destrossen un guarniment de les festes de Gràcia al crit d'”això és racisme”
Comparteix
La Guàrdia Urbana identifica dues persones per l'atac
FOTOGALERIA | Progrés i la màgia de Harry Potter, millor guarnit de les festes de Gràcia 2019
Notícia: FOTOGALERIA | Progrés i la màgia de Harry Potter, millor guarnit de les festes de Gràcia 2019
Comparteix
Així llueixen Progrés, Mozart i Travessera de Sant Antoni, els 3 guanyadors del concurs de carrers decorats
El carrer Progrés, guanyador del concurs de guarnits de les festes de Gràcia 2019
Notícia: El carrer Progrés, guanyador del concurs de guarnits de les festes de Gràcia 2019
Comparteix
Mozart i Travessera de Sant Antoni s'emporten el segon i tercer premi, en una edició rècord amb 24 espais participants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa