Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva de Salut Pública contra els punts de cria de mosquits a Barcelona
  • CA

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (APSB) i l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua (BCasa) han començat a estendre per la ciutat un prova pilot iniciada el 2019 per reduir els punts de cria dels mosquits, que tenen especial predilecció pels embornals i les fonts ornamentals naturalitzades. Els tècnics fan una modificació en l’estructura de l’embornal per evitar que s’hi acumuli aigua, una estratègia que s’ha demostrat més efectiva que els biocides.

De moment Salut Púbica s’està concentrant en les zones més problemàtiques i fins ara s’han modificat 24 embornals. En els pròxims mesos se’n modificaran 46 més. La modificació consisteix a omplir de formigó els embornals fins al nivell del col·lector de sortida i se li dona una petita inclinació perquè l’aigua no es pugui estancar. Segons l’ASPB, cada any s’analitzaran els espais més conflictius i s’estendrà la mesura en funció del risc.

Zones de risc per possible presència de mosquits / ASPB

Menys mosquits, més salut

L’època d’activitat dels mosquits, que va d’abril a novembre, és especialment atrafegada pels tècnics de Salut Pública. Els embornals sorrencs de Barcelona suposen al voltant del 70% de les actuacions de control de mosquits que fa Salut Pública a la ciutat. L’ASPB assegura que quan s’eliminen aquests focus urbans de cria té un efecte beneficiós per la ciutadania, ja que s’eviten moltes picades i es redueixen les possibilitats de transmissió de certes malalties, especialment en el cas del mosquit tigre.

A l’estiu, Salut Pública va ampliar més d’un 23% les zones de Barcelona amb vigilància intensiva de la cria de mosquits. L’ens posa especial èmfasi en els barris de renda baixa, ja que és on es produeixen el 55% de les incidències per picades de mosquit. “Els recursos econòmics poden condicionar la realització de millores en els habitatges, l’accessibilitat a repel·lents o la col·locació de mosquiteres”, segons explica l’ASPB. Per això enguany s’ha decidit ampliar de 36 a 53 els punts de vigilàncies en aquestes zones de risc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa