Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona amplia els controls de mosquits de 66 a 81 zones de risc
  • CA

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha ampliat les zones de la ciutat on intensifica la vigilància entre abril i novembre per la presència de mosquits de 66 a 81 punts de la ciutat. L’agència els qualifica de “zona de risc”, per tractar-se de llocs on potencialment es donen les condicions de concentrar-se aquests insectes i arribar a suposar un problema de salubritat per plagues.

Segons els estudis de l’Agència de Salut, els barris de renda baixa de Barcelona acumulen el 55% de la incidència per picadures de mosquits. “Aquesta dada és rellevant, atès que els recursos econòmics poden condicionar la realització de millores en els habitatges, l’accessibilitat a repel·lents o la col·locació de mosquiteres, i generar dificultats per a la prevenció dels seus efectes negatius”, indica l’organisme depenent de l’Ajuntament. Les zones de risc en barris desfavorits agumenten de 36 fa un any a 53 en l’actualitat.

Mapa de zones de risc per presència de mosquits / ASPB
Mapa de zones de risc per presència de mosquits / ASPB

L’Agència de Salut explica que ha expandit el radi d’acció a més zones per cobrir àrees amb rendes baixes de la ciutat, “tenint en compte les desigualtats en salut”, apunta. L’òrgan manté el programa de prevenció de plagues de mosquits des de 2005 i es centra, sobretot, en identificar punts de cria de l’insecte per contenir la proliferació, tant de mosquit tigre -que incrementa el risc de possible transmissió de malalties importades- com de l’espècie comú.

L’acumulació d’aigua estancada és propici a la cria de mosquits. Els punts de cria més productius són els embornals i les fonts ornamentals naturalitzades, detalla l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Durant 2020, l’organisme va practicar més de 45.000 revisions d’elements de risc urbans i més de 4.200 tractaments amb larvicides biològics que, destaca l’Agència, no tenen cap efecte sobre el medi ambient ni sobre la salut. A més, existeix una aplicació, Mosquito Alert, per advertir de punts de cria i plagues. El 2020 es van rebre 128 avisos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa