Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les ocupacions de pisos il·legals van a la baixa a Barcelona

Les ocupacions han arribat al plenari municipal de Barcelona. Ho han fet de la mà del PSC, que ha portat una proposta per combatre les ocupacions il·legals. Només Junts i Cs han votat a favor de la proposta, que ha tirat endavant gràcies a l’abstenció de la resta grups excepte ERC. La regidora d’Habitatge, Lucia Martín, ha aprofitat per explicar que les denúncies per ocupacions de pisos ha caigut un 17% durant l’últim trimestre en comparació amb l’any 2019.

El text que ha presentat el PSC busca pressionar els grans tenidors que tenen pisos buits i que no hagin estat llogats o venuts en un termini de tres mesos, una mesura que compta amb el suport de l’altra part del govern. El text, alhora, també demana a l’Estat que protegeixi els cossos policials durant els desnonaments. Sobre això, els Comuns han demanat al govern espanyol “la regulació dels lloguers” i ha demanat exigència “als grans propietaris”.

Crítiques de l’oposició tot i votar a favor

Només Junts ha volgut fer costat íntegrament al PSC. La resta de grups han criticat que el PSC només presenti aquest tipus d’accions quan s’apropen les eleccions. La presidenta de Valents, Eva Parera, ha arribat a acusar Collboni de seure’s al seu despatx i ignorar les propostes que altres grups fan en matèria d’habitatge.

El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, pensatiu durant el ple /
El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, pensatiu durant un Ple / Jordi Play

La PAH lamenta la proposta

Per la seva banda, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), ha emès un comunicat denunciat que les ocupacions són un fenòmen “sobredimensionat” i que va “a la baixa”. També han criticat la proposta dels socialistes i sobre això critica que “vulguin legislar sobre un moviment minoritari mentre ignora la realitat més punyent”.

La PAH ha anat un pas més en el comunicat i ha acusat els socialistes de “comprar-li el discurs a l’ultradreta i a empreses privades com Desokupa”. Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Boi, governat per Junts i PSC va signar un acord amb aquesta empresa por desnonaments, tot i que la cúpula de tots dos partits se’n van desmarcar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa