Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres de la tanca dels búnquers del Carmel deixen amiant al descobert

El passat mes de maig es van acabar les obres per instal·lar una tanca als búnquers del Carmel i, així, evitar l’entrada de les allaus de persones que van arribar la passada primavera. El Consell veïnal del Turó de la Rovira ha denunciat a través de Twitter que les conseqüències han anat més enllà de tancar al públic un espai que abans estava obert totes les hores del dia. Tanmateix, han deixat al descobert restes d’amiant procedents dels teulats de les antigues barraques de la zona, que es van enderrocar el 1992. “Només cal passejar-se pels voltants del tancat per comprovar que hi ha una quantitat inadmissible de restes d’amiant escampades per la zona. La majoria d’elles han quedat al descobert per les obres i l’allau de turistes que ve cada dia, que les dispersa i esmicola”, ha detallat en el comunicat.

Davant d’aquesta situació, des del Consell veïnal del Turó de la Rovira han recordat les mesures de seguretat amb les quals cal treballar quan es fan obres en zones on hi ha amiant. “L’Ajuntament, com a administració responsable, ha de supervisar-ho i vetllar perquè es compleixin les mesures, a més de tenir registrada la zona del Turó de la Rovira dins el cens de zones contaminades per amiant”, ha dit.

Riscos per a la salut

Paral·lelament, també ha fet referència a les conseqüències negatives que l’amiant té en la salut de les persones que hi estan en contacte. “Es tracta d’un material cancerigen, que un cop queda a l’aire lliure i/o s’esmicola comença a desprendre fibres que poden inhalar totes les persones que s’hi apropen”, ha afegit.

Des que els búnquers es van tancar per primera vegada el passat 2 de maig, l’horari en el qual estan oberts al públic a l’estiu és entre les 9 i les 19.30 hores i a l’hivern entre les 9 i les 17.30 hores. Aquesta mesura es va produir després que la Guàrdia Urbana hagués desallotjat l’espai diverses vegades per festes i molèsties al veïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa