Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Indignació veïnal per la negativa a modificar el pla de la Colònia Castells
  • CA

El moviment veïnal de les Corts ha tornat a aixecar la veu per mostrar la seva indignació a la negativa municipal a modificar el projecte de la Colònia Castells. En un comunicat fet públic aquest dimecres, el veïnat agrupat en la plataforma Salvem el Camp de la Creu – Colònia Castells denuncia que el consistori els ha traslladat una “proposta ridícula” que no compleix els mínims que va demanar l’entitat amb la intenció de salvaguardar la memòria obrera de la zona.

Segons apunta la plataforma, en la reunió celebrada dimarts amb representants municipals, l’executiu no va posar sobre la taula “cap modificació” del projecte que ha de convertir l’antic barri en un gran parc verd per tal de preservar almenys el traçat original dels passatges que vertebren la Colònia Castells. De fet, l’entitat assegura que el regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, va marxar de la trobada “sense cap interès a escoltar-nos”.

El veïnat considera inacceptable que, després de molts anys demanant una reunió amb el consistori, el districte els traslladi una proposta “ridícula” que s’ha d’executar sí o sí “per raons polítiques”. “El més preocupant és que l’administració pública reconeix que el projecte no està ben plantejat, que té moltes errades i que hi ha hagut falta de diàleg amb els veïns”, remarca la plataforma, que veu indignant que el govern local no sigui capaç de corregir “els seus propis errors”.

Portar el cas a l’alcaldia

Malgrat la gerra d’aigua freda que ha suposat aquesta negativa municipal a modificar el plantejament, des de Salvem el Camp de la Creu – Colònia Castells asseguren que no donaran el seu braç a tòrcer i contemplen portar el cas directament a l’alcaldessa Ada Colau per denunciar el que consideren com a “males pràctiques polítiques”. “No ens rendirem, continuarem reivindicant un parc que respongui a la voluntat de la gent i conservi la memòria històrica del barri”, conclou la plataforma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa