Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova manera de visitar gratis el Palau de Pedralbes

Les donacions de sang a Barcelona han caigut en massa, tal com va explicar dimecres al vespre el TOT Barcelona. Per aquest motiu, el Banc de Sang busca noves maneres d’incentivar la solidaritat de la gent que viu a la ciutat. Una de les últimes iniciatives té com a protagonista el Palau de Pedralbes, que aquest dijous s’ha convertit en un centre de donació de sang per primer cop.

L’iniciativa s’emmarca dins la campanya “Per donar sang et mereixes un monument” i busca sumar noves persones a la causa. Tot plegat, dies després que el mateix Banc de Sang alertés que s’estava quedant sense reserves. Fonts del Banc de Sang, això sí, van explicar aquest dimecres al TOT que s’està notant una lleugera recuperació i que s’ha passat de 600 donacions diàries a 1.200 en els darrers dies.

Manca de relleu generacional i falta d’infermers

Hi ha una manca de relleu generacional entre els donants. Aquest és un dels motius que explica la davallada que s’ha patit després de la pandèmia. Ho explicava la promotora de l’Hospital Clínic, Montse Claperols: “Els que tenen 70 anys que donaven sang ja no ho fan i, tot i que s’incorporen nous donants, no ho fan tan en massa com abans”.

Un altre problema és la falta de personal d’infermeria. És una qüestió que afecta a tots els centres sanitaris i el Banc de Sang no se n’ha salvat. “Molts han hagut d’espaiar les vacances perquè nosaltres no podem deixar de donar resposta“, comentava la promotora del Clínic aquest dimecres al TOT.

1.200 donants menys

En el que portem d’any, a Barcelona han donat sang 1.200 persones menys que en el mateix tram de l’any passat. Això suposa que, si el ritme no augmente, podrien veure’s afectats més de 3.000 malalts, tal com va comentar en aquest mateix reportatge el Director Assistencial del Banc de Sang, Joan Ramon Grífols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa