Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova comissaria de la Guàrdia Urbana al Raval

437 agents en 2.300 metres quadrats distribuïts en cinc plantes -més planta baixa i soterrani- integraran la nova comissaria de la Guàrdia Urbana al Raval, concretament al carrer Tàpies 4. El consistori ha invertit més d’1,2 milions d’euros en reformar i adequar a usos policials el recinte, que fins ara acollia oficines del Consell Comarcal del Barcelonès. Les dues primeres plantes es reservaran a funcions administratives i l’armer, mentre que la tercera i la quarta seran per als vestuaris i la cinquena es destinarà a office.

Tercer edifici policial al districte

Amb la posada en marxa d’aquesta nova comissaria, la Guàrdia Urbana compta ja amb tres edificis policials al districte de Ciutat Vella: la comissaria de la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Tàpies 4, l’Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra al número 32 del Passeig Joan de Borbó, i les dependències policials de Rambles 43. El districte compta amb prop de 440 agents de la Guàrdia Urbana, 50 dels quals provenen de la darrera promoció i que se sumen a una plantilla total de 3.360 agents.

Aquesta comissaria de les Rambles 43 no perdrà els seus usos policials i acollirà altres unitats i serveis de la Guàrdia Urbana: concretament, continuarà sent la seu del Grup de Tràfic d’Ésser Humans de la Guàrdia Urbana i mantindrà el servei de recollida de denúncia a la ciutadania. A més, s’hi establirà un punt d’atenció a víctimes de violències masclista amb la finalitat de millorar en la prevenció i atenció a les víctimes.

Reducció de fets delictius a Ciutat Vella

Des del gener fins a l’agost de 2022 els fets delictius registrats a Ciutat Vella han baixat un 21,8% respecte el mateix període de 2019. Segons dades de la Urbana, la resolució dels fets ha augmentat un 7,7% i han crescut un 1% les detencions, que han arribat a 5.244 entre gener i agost. Per tipologia, els furts s’han disminuït en un 32,3%, els delictes contra el patrimoni en un 24,9% mentre que els robatoris violents a la via pública s’han reduït en un 5,9%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa