Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova campanya per trencar els llaços simbòlics entre Barcelona i Tel Aviv

Un centenar d’organitzacions està treballant per aplegar un total de 3.750 signatures i portar al Ple de l’Ajuntament de Barcelona la suspensió de l’agermanament amb Tel Aviv, un acord que es va signar el 1998. L’argument usat per aquestes entitats és que l’acord simbòlic, que no s’ha traduït en cap mesura concreta, ha de ser interromput mentre Israel no respecti el dret internacional. El dia límit per recollir-les és el 27 de desembre.

La iniciativa, que porta per nom ‘Barcelona amb l’Apartheid NO, Barcelona amb els Drets Humans SÍ’, demana que s’inclogui com a punt específic a l’ordre del dia del plenari del Consell Municipal una proposició d’impuls instant el consistori i el govern municipal “a reforçar la cooperació amb les organitzacions palestines i internacionals, incloses les israelianes, que treballen per posar fi a la violació dels drets humans de la població palestina”.

A la campanya, promoguda per la plataforma participativa Decidim Barcelona, s’hi han adherit entitats com ara el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, la FAVB, Iridia, Sindicat de Llogateres, SOS Racisme, CUP Barcelona, Barcelona en Comú o les seccions sindicals de CCOO i CGT de l’Ajuntament de Barcelona, entre moltes altres.

Insten a “denunciar el crim d’apartheid contra el poble palestí”

També apel·la a “denunciar el crim d’apartheid contra el poble palestí i, en coherència, a adoptar els tràmits pertinents per a suspendre les relacions institucionals amb l’estat d’Israel”. Això inclouria l’acord d’amistat i cooperació Barcelona-Gaza-Tel Aviv “fins que les autoritats israelianes no implementin les recomanacions dictades per les organitzacions internacionals per tal de fer efectiu el compliment del dret internacional i els drets humans del poble palestí”.

El grup promotor creu que té força possibilitats d’assolir les firmes necessàries si bé admet que va a contrarellotge. Els requisits per poder fer la signatura al web www.stopapartheid.cat són dos: ser major de 16 anys i estar empadronat a la ciutat de Barcelona.

Campanya anterior destinada al Síndic de Barcelona

Es dona la circumstància que a finals de febrer una plataforma d’entitats de Barcelona ja va demanar trencar aquest agermanament, raó per la qual va elevar una queixa al síndic de Barcelona per demanar-li que es posicionés sobre si l’acord és compatible amb el pla director de Cooperació i la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 18, 2022 | 18:03
    Ricard novembre 18, 2022 | 18:03
    A Israel hi ha tele en àrab per a tothom. El català a Zamora no el s'entén mai. Si que són dolents els israelians i que macos els castellans oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa