Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arrenca el desplegament del nou servei de neteja a la resta de districtes

El nou servei de neteja de Barcelona arribarà en les pròximes setmanes a la resta de zones de la ciutat on encara no s’havia aplicat. L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana la segona fase del desplegament del flamant sistema als cinc districtes de la capital catalana que quedaven: Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Segons informa aquest dimarts el consistori barceloní en un comunicat, la previsió és que en els pròxims mesos se substitueixin prop de 12.600 contenidors i que s’incorporin de manera gradual a la flota mòbil del servei de neteja 534 vehicles nous, dels quals un 67% són elèctrics. En aquest sentit, cal recordar que el sistema ja s’ha desplegat des del passat mes de març en els districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí.

Més neteja i més adaptada a cada barri

Amb la implantació d’aquest nou contracte de neteja, l’executiu local pretén augmentar la neteja viària als diferents districtes de la ciutat oferint un servei adaptat a la morfologia de cada barri, més personal i que disposi d’una tecnologia més avançada i d’uns vehicles més sostenibles. Aquest desplegament suposa doncs ajustos en els horaris de neteja viària, amb un augment de la neteja en torn de tarda i festius per adaptar el servei als usos ciutadans de l’espai públic, i l’aplicació d’un pla de treball específic per a cada barri de la ciutat després d’analitzar les casuístiques, necessitats, auditories del servei i demandes del veïnat de cada territori.

El flamant sistema també preveu la utilització de maquinària adaptada a les característiques de cada zona, com per exemple escombradores més petites per als carrils bici, carros elèctrics autopropulsats perquè els operaris es puguin desplaçar més fàcilment als barris amb pendent i vehicles més petits per arribar als carrers estrets dels diferents nuclis antics.

2.300 milions d’euros

El nou contracte de neteja de Barcelona suposa una inversió de 2.300 milions per als propers vuit anys, amb un increment de 400 persones en els equips de neteja, que arribaran als 4.400 treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa