Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou parc a Sant Antoni desperta il·lusió i crítiques a parts iguals

El solar de l’avinguda del Paral·lel que va allotjar el Teatre Talia ja té una nova utilitat. L’Ajuntament compleix així amb un dels principals requisits de les entitats de Sant Antoni, que per fi veuen com l’espai recupera la vitalitat que havia perdut després de l’incendi que va ensorrar el teatre l’any 1987. Des de llavors, la propietat havia anat deixant el manteniment del solar progressivament fins al punt de convertir-lo en un nucli important de plagues de rates.

L’Ajuntament el va expropiar a inicis de 2022 per un preu força inferior al que demanava inicialment el propietari del solar. I ara, pràcticament un any més tard, ha presentat els Jardinets El Talia. La reforma ha incorporat l’ampliació de la vorera de l’avinguda i l’obertura dels porxos, més enllà de netejar i anivellar l’espai. L’Ajuntament ha indicat que l’espai incorpora un escenari d’obra i habilita una zona amb banc, jardineres i taules de cultiu que utilitzaren les escoles del voltant.

L’espai, de prop de 800 metres quadrats, en un futur incorporà habitatge destinat a col·lectius específics com pot ser joves o gent gran, i un equipament cultural, segons apunta el consistori en una nota de premsa. D’aquesta manera, s’intentarà ampliar el parc d’habitatges “donant resposta a les necessitats de l’Eixample”, un dels territoris amb una densitat de població més alta que la mitjana.

On està el verd?

Malgrat les ganes que hi havia d’estrenar l’equipament, el resultat final de la reforma no ha acabat de convèncer a tothom. Alguns veïns, tot i celebrar l’obertura del solar, critiquen la manca de verd en aquest espai, que presenta una imatge més pròpia de l’urbanisme tàctic que la d’un parc amb arbrat i plantes com a pal de paller de l’espai. Junts, d’altra banda, també s’ha afegit a aquestes crítiques, recordant que el projecte no s’assembla en res al presentat. En aquest sentit, el regidor junter Joan Rodíguez ha mostrat la seva decepció a les xarxes per un espai “desangelat” i amb un “mobiliari en mal estat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 11, 2023 | 22:06
    Ricard març 11, 2023 | 22:06
    Expropiar un solar edificable per fer uns plaça. Pobres propietaris...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa