Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així és el nou heliport per a traslladar pacients al Vall d’Hebron
  • CA

Quasi dos anys després d’anunciar-se i amb l’entrebanc de la pandèmia entremig, l’hospital Vall d’Hebron ja ha estrenat la nova pista d’aterratge per a helicòpters del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que desplacen pacients d’urgència. El nou heliport se superposa sobre el terrat de l’ala oest de l’edifici de traumatologia, rehabilitació i cremats del complex hospitalari barceloní. Aquest divendres es va registrar el primer vol en què un pacient va aterrar en la nova superfície, ha informat la periodista Anna Punsí en el seu compte de Twitter.

Segons la mateixa informació, el pacient va ser traslladat en helicòpter al Vall d’Hebron des de Lleida, diagnosticat d’un aneurisme. Quan va anunciar la nova infraestructura, el Vall d’Hebron va explicar que l’heliport suposaria “un salt endavant pel que fa a la seguretat del pacient, la millora en el temps d’actuació i l’estalvi energètic”. La nova pista substitueix l’anterior heliport de l’hospital, situat al barri de la Teixonera, davant del campus Vall d’Hebron, a l’altra banda de la ronda de Dalt.

El Vall d’Hebron va estimar a l’iniciar les obres que el temps que trigarà el pacient a ingressar a les urgències de traumatologia des que aterri s’escurça a “només 50 segons”. Fis ara, el decalatge era de tres minuts i calia que una ambulància conduís el pacient des de l’heliport fins a les urgències. Amb la base aèria acabada d’estrenar, només cal “creuar la passarel·la” que s’estén per “connectar l’àrea d’aterratge amb els ascensors”, va destacar l’hospital quan va anunciar la construcció.

A més, la nova obra evita que el pacient hagi de canviar de llitera. A partir d’ara, se’l pot traslladar “directament a Urgències amb la mateixa llitera en què se’l col·locarà quan baixi de l’helicòpter”, segons l’hospital, que va destacar abans que la construcció finalitzés que aquesta simplicació “serà espercialment beneficiosa per als pacients amb lesió medul·lar”, ja que cada transferència “és un factor de risc que pot empitjorar la lesió”. Segons dades del centre sanitari, 216 pacients van aterrar en helicòpter per ser atesos el 2018 al Vall d’Hebron i l’any 2019 van ser 248.

Més notícies
Vacunació contra la Covid-19 al personal sanitari de l'Hospital Clínic / Jordi Play
El risc de rebrot de Covid es triplica a Barcelona des de principis de mes
Notícia: El risc de rebrot de Covid es triplica a Barcelona des de principis de mes
Comparteix
S'han confirmat 1.136 contagis a la ciutat en l'última setmana, més del doble que a principis de mes
Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona / Jordi Play
Trilla creu que el certificat Covid pot garantir un Nadal “més calmat”
Notícia: Trilla creu que el certificat Covid pot garantir un Nadal “més calmat”
Comparteix
L'epidemiòleg del Clínic pensa que una "aplicació raonable" del passaport evitaria restriccions i tancaments dràstics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa