Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja són 7 els veïns de Barcelona afectats pel coronavirus
  • CA

El departament de Salut ha confirmat aquesta tarda dos casos nous a Catalunya amb símptomes de la malaltia que provoca el coronavirus Covid-19, la SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta d’una jove de 20 anys de Girona i d’un home de 38 anys resident a Barcelona. L’estat de tots dos casos és lleu i en tots dos casos el contagi s’ha produït per contacte amb dos casos diferents anteriorment confirmats.

El d’aquest home de 38 anys és el tercer cas que es confirma avui a Barcelona, després que aquest matí s’hagin anunciat els casos de dos veïns més. El balanç ahir era de quatre casos a la capital de Catalunya i avui s’hi han sumat aquests tres. Per tant, fins ara s’han confirmat els casos de set residents a Barcelona afectats pel coronavirus. El recompte a Catalunya puja ara a 16 afectats detectats.  

Dissabte, Salut va anunciar que les persones que requereixen fer la prova per comprovar si han estat infectades pel coronavirus ja no han de desplaçar-se a un centre sanitari, sinó que se’ls farà la prova a domicili. Qui pensi que pot patir la malaltia ha de trucar al 061 Salut Respon, on un facultatiu l’atendrà. Si cal, els serveis d’emergències mèdiques es desplaçaran al domicili de la persona afectada.

La conselleria de Salut també recorda que el 80% dels casos provocats pel Covid-19 al món són lleus i que tots els casos confirmats fins ara a Catalunya també ho són.

Per fer front a l’epidèmia, el departament que dirigeix Alba Vergés ha publicat les indicacions que trobareu en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa