La nova normativa de bicicletes de Collserola: fins a 500 euros de sanció

El Parc Natural de Collserola i l’Ajuntament de Sant Cugat han confeccionat una nova ordenança per regular l’ús de la bicicleta per Collserola. La normativa estableix quines són les actituds que han de seguir els ciclistes, per quins espais poden passar o quina és la relació amb els vianants. A més, introdueix sancions de fins a 500 euros segons la gravetat de la infracció.

L’objectiu principal és la protecció del patrimoni natural del parc natural, així com afavorir la bona convivència entre els ciclistes i altres usuaris de l’entorn, com els vianants. En aquest sentit, el Parc Natural de Collserola també ha elaborat un mapa que indica els camins i pistes per les quals poden passar les bicicletes; mentre que els corriols i rieres estan vetades al seu pas.

Aquest diumenge, 2 de desembre, s’ha presentat oficialment la nova normativa i l’alcaldessa, Caramela Fortuny, ha fet una crida al civisme dels santcugatencs per aplicar aquesta nova normativa i ha explicat que de moment s’informarà als usuaris abans de posar sancions.

De la seva banda, la cap servei d’ús públic del Parc de Collserola, Isabel Reventós ha explicat els beneficis de la nova normativa. “És important que augmenti la percepció que estem entrant en un espai privilegiat. Hem de treballar per fer accions per comunicar que aquest és un territori vital, i que això reverteix en la ciutadania. És important saber om ens hem de moure i per on ens hem de moure. Hem de fer un pas més per conscienciar a tothom i canviar la normativa. Hem de saber com ens hem de moure i per on la campanya ha d’ajudar a comunicar això”.

Tot i això, de moment, la Policia Local que és qui tindrà la competència per posar sancions, farà una tasca informativa i no sancionadora.

Nou comentari

Més notícies

El porc senglar, la plaga de Collserola

Barcelona és un dels municipis més afectats per la presència d'aquesta espècie, que a les nits baixa fins als barris del nord buscant menjar

Capitania Marítima no va inspeccionar el creuer multat mentre era a Barcelona

L’organisme, depenent del ministeri de Foment, només realitza unes 200 inspeccions aleatòries l’any a tot l’Estat

La reineta, la granota que viu a Francesc Macià

La 'hyla meridionalis' és un amfibi petit i té un rauc fort i aspre i es troba en molts jardins a Barcelona

La merla, l’ocell que desperta Barcelona

El 'turdus merula' és una espècie molt ben adaptada a la ciutat i se'n poden trobar nius fins i tots en balcons de Ciutat Vella