Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Actuació urgent per netejar el pati on un nen es va rascar amb una xeringa
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha realitzat una actuació d’urgència per netejar el pati escolar on un nen de primer de primària es va rascar amb una xeringa. El consistori ha decidit reforçar les tasques de neteja i la vigilància a la plaça de Carme Simó del barri Gòtic, que funciona com a pati per als alumnes de l’Escola Àngel Baixeras, per provar d’evitar que es pugui tornar a produir un cas semblant.

Segons informa Betevé, l’executiu barceloní ha activat un equip extraordinari que des del passat 6 de setembre s’encarrega de recollir xeringues i de revisar cada dia que l’espai està en condicions. En paral·lel, els serveis de neteja municipals han reforçat el manteniment de la plaça per garantir que es pot continuar fent servir com a pati escolar de forma segura.

El consistori també ha posat en alerta els tècnics d’intervenció social, que supervisaran la zona per valorar si s’ha de prendre més mesures extraordinàries. El mateix mitjà apunta, però, que en cap cas es planteja per ara un possible tancament cautelar de la plaça.

ERC porta el cas a la comissió de Drets Socials

Precisament, el cas de l’alumne de l’Escola Àngel Baixeras que es va rascar amb l’agulla d’una xeringa ha estat un dels protagonistes de la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament que s’ha celebrat aquest dimarts. En aquesta sessió, el grup municipal d’ERC ha presentat una proposta que s’ha acabat aprovant per unanimitat que no només demanava la remodelació de la plaça de Carme Simó, sinó que també insistia en la necessitat de reforçar la neteja i garantir la seguretat a l’espai.

Pati escolar des del 2018

Cal recordar que el centre educatiu pot fer servir des del 2018 com a pati aquesta plaça ubicada en un antic solar a tocar de la muralla romana. Durant l’horari lectiu, l’espai es tanca perquè els alumnes del centre hi puguin fer l’esbarjo. A partir del vespre la plaça, amb molt poc ús, sol atraure gent que hi va a dormir, beure o drogar-se, tal com denuncien els veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa