Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MWC elimina el pavelló de Rússia per la guerra a Ucraïna
  • CA

El Mobile World Congress (MWC) ha dit no a Rússia i els ha deixat sense pavelló la Fira de Gran Via, on se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març l’esdeveniment més important del món de tecnologia mòbil. El motiu? La guerra iniciada contra Ucraïna.

Els organitzadors del MWC, l’empresa GSMA, ha confirmat que Rússia no tindrà presència a l’esdeveniment com a conseqüència de l’atac rus a Ucraïna. Fonts de la GSMA han indicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el saló compleix “amb totes les sancions polítiques i governamentals” derivades del conflicte. A més, la GMSA “condemna energèticament la invasió russa d’Ucraïna”, i revisa seguretat de l’esdeveniment “constantment a mesura que sorgeix informació. “El MWC és un esdeveniment unificador”, recorden des de la GSMA.

“Davant d’aquesta situació emergent i considerant la tràgica pèrdua de vides, el MWC sembla irrellevant en aquestes circumstàncies. El MWC és un esdeveniment unificador amb la visió de convocar l’ecosistema mòbil per progressar en les formes i mitjans en què la connectivitat pot assegurar que els persones, la indústria i la societat prosperin”, apunten fonts de l’organització. “La situació està evolucionant ràpidament i entenem que diversos països estan considerant sancions més àmplies contra Rússia”, afegeixen.

El MWC serà un 95% presencial. “Serà un show físic, volem i tindrem gent de tot el món però alhora reconeixem que el món no s’ha obert totalment”, ha dit el conseller delegat de GSMA, John Hoffman. De fet, el congrés ocuparà set pavellons de la Fira de Gran Via i comptarà amb 1.000 ponents, entre els quals el president de Telefónica, José María Álvarez Pallete o el de CaixaBank, José Ignacio Goirigoizarri.

Segons Hoffman, el congrés espera duplicar el públic de l’edició reduïda de l’estiu de 2021, però pronostica una assistència de menys de la meitat que el 2019, abans de la pandèmia del coronavirus, amb entre 40.000 i 60.000 visitants. Els organitzadors del saló preveuen un impacte econòmic de 240 milions d’euros atribuïble a la celebració del MWC.

L’Ajuntament comparteix la decisió

L’Ajuntament de Barcelona comparteix la decisió que ha pres GSMA. “Els valors i l’esperit universal, obert i de progrés social de l’esdeveniment són totalment incompatibles amb les inadmissibles accions del govern rus contra Ucraïna”, ha assegurat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa