Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MWC serà un 95% presencial, però es preveu la meitat de públic de 2019

El Mobile World Congress (MWC) tornarà a aplegar l’ecosistema de la telefonia mòbil a Barcelona entre el 28 de febrer i el 3 de març i ho farà amb una presencialitat del 95%. “Serà un show físic, volem i tindrem gent de tot el món però alhora reconeixem que el món no s’ha obert totalment”, ha dit el conseller delegat de GSMA, John Hoffman. De fet, el congrés ocuparà set pavellons de la Fira de Gran Via i comptarà amb 1.000 ponents, entre els quals el president de Telefónica, José María Álvarez Pallete o el de CaixaBank, José Ignacio Goirigoizarri.

Segons Hoffman, el congrés espera duplicar el públic de l’edició reduïda de l’estiu de 2021, però pronostica una assistència de menys de la meitat que el 2019, abans de la pandèmia del coronavirus, amb entre 40.000 i 60.000 visitants. Els organitzadors del saló preveuen un impacte econòmic de 240 milions d’euros atribuïble a la celebració del MWC.

Els organitzadors han explicat que tindrà tres grans verticals temàtiques -el 5G, l’Internet de les coses i la intel·ligència artificial– però també donarà espai a sectors específics com el fintech i a altres tecnologies de tractament de dades i emmagatzematge, com el núvol. En total, el 85% de l’espai de Fira de Gran Via ja ha estat adjudicat a algun dels 1.500 expositors.

Pel que fa al futur del congrés, Hoffman ha tancat la porta a comentar-ho en la roda de premsa de presentació de l’edició del 2022 tot argumentat que referir-se al 2025 “és parlar massa del futur”. “Ara ens centrarem en el 2022 i després parlarem del futur”, ha sentenciat. En relació amb l’evolució de la pandèmia, el conseller delegat de la GSMA ha assegurat que l’explosió de casos “s’està atenuant” i no esperen els problemes que s’han donat en l’últim any i mig a Catalunya.

En aquesta edició, la bretxa de gènere continua present amb tan sols un 35% de dones ponents, una dada que és superior a la dels altres anys però encara no s’arriba a la paritat. Una les dones que participarà en el programa ministerial serà la ministra d’innovació ruandesa, Paula Ingabire. Aquest programa comptarà amb 140 delegacions ministerials, 50 minitres i 90 autoritats legislatives.

El MWC ha tornat a reservar un espai als col·lectius que no tenen prou visibilitat que deixarà d’anomenar-se Women For Tech per passar a dir-se Diversity for Tech. Una altra de les novetats de l’edició d’aquest any serà el programa Beat Barcelona, una iniciativa llançada per l’Ajuntament de la ciutat que mostrarà “el millor de la cultura local” als visitants.

Els professionals locals que van poder accedir a entrades de 21 euros a l’estiu ara podran optar a un descompte del 50% de l’entrada general. “Serà un show emocionant i fantàstic”, ha dit el director general de GSMA, Mats Granryd. “Serà un aplec meravellós”, ha coincidit Hoffman.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa