Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen a Barcelona un empordanès que assegura que mai ha conduït per la ciutat
  • CA

El 8 de febrer a les 12.33 hores la Guàrdia Urbana de Barcelona va cometre un error en multar una moto al passeig Picasso, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella). O això sosté Joan Sala, el motorista afectat. Aquest veí de Castelló d’Empúries, a l’Alt Empordà, assegura que la moto multada mai ha sortit del seu municipi i que molt menys estava aquell dia al barri barceloní. En canvi, la policia local va anotar la matrícula de la seva Piaggio Medley per estar estacionada a un carril bus i el va denunciar.

La sorpresa de Sala va ser total quan va rebre a casa seva, a Castelló d’Empúries, la multa de 200 euros, que quedaven en 100 si es pagava en pocs dies. Va ser el 15 de juny, i el va obligar a iniciar un periple per recórrer la sanció i demanar explicacions a l’Ajuntament de Barcelona. El primer que va fer va ser un recurs per via telemàtica a l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH) en què sol·licitava proves gràfiques de la infracció, ja que ell defensa que la moto sancionada mai ha trepitjat la capital catalana. Un document del col·legi oficial de gestors administratius de Catalunya vist pel TOT Barcelona demostra que l’ajuntament de Castelló d’Empúries és l’emissor del permís de circulació de la moto de Sala.

El document que demostra que el permís de circulació va ser emès per l’ajuntament de Castelló d’Empúries / TOT Barcelona

La situació va empitjorar quan no només no va prosperar el recurs, sinó que va rebre una carta que li notificava de l’augment del preu de la sanció després d’haver esgotat el marge temporal per abonar la meitat de l’import total. Va ser el 10 de setembre, i la xifra de la multa havia ascendit a 224,54 euros sumant un 10% d’encariment de la sanció i despeses de procediment.

L’últim intent que ha fet Sala per aconseguir aturar la multa és presentar al·legacions. Les va enviar dissabte 19 de setembre, i en elles demana que s’arxivi la denúncia i que es notifiqui la fi de l’expedient sancionador. Sol·licita, en cas que existeixin, les proves gràfiques de la infracció. “La motocicleta mai no ha circulat fora de l’Alt Empordà”, insisteix en les al·legacions, consultades per aquesta redacció.

La multa a Joan Sala / TOT Barcelona

Viral a Twitter

El cas de Joan Sala es va fer conegut fa tres dies a través de Twitter. El fill, a través del compte @petitcomite va explicar la història del pare. “Ell viu a les comarques gironines i la seva moto mai no ha estat a Barcelona”, es queixava. Les respostes d’alguns usuaris van ser, per a sorpresa del fill, que els havia passat el mateix, segons relata ell a aquest diari.

Més notícies
Dos Mossos d'Esquadra patrullen pel carrer a Barcelona, en imatge d'arxiu / CME
50 euros de multa per dir “chulins” i “putos espanyols” a dos mossos
Notícia: 50 euros de multa per dir “chulins” i “putos espanyols” a dos mossos
Comparteix
Els fets es van produir durant la Diada de l'any passat, quan un ciutadà va increpar uns agents després d'una intervenció policial al carrer
Un usuari d'un patinet al passeig Marítim de Barcelona / ACN
Multa de 200 euros per conduir un patinet amb auriculars posats a la Barceloneta
Notícia: Multa de 200 euros per conduir un patinet amb auriculars posats a la Barceloneta
Comparteix
En els primers 7 mesos de 2020 la Guàrdia Urbana ha sancionat 5.869 patinadors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa