Les palmeres de l’Ateneu Barcelonès han hagut de fer les maletes. Una reforma a l’Espai Rogent les ha obligat a marxar temporalment del pati on està ubicada la terrassa de l’entitat. La intervenció busca impermeabilitzar l’espai, així que ha calgut aixecar part del paviment, segons ha informat l’Ateneu en un comunicat. Tot plegat, però, s’ha fet “preservant el patrimoni vegetal del jardí”. El procés de restauració permetrà recuperar una part del conjunt del Palau Savassona, situat a la planta baixa.

La mudança de les palmeres s’ha fet amb grues que han permès treure les palmeres pel celobert de l’entitat, on està ubicada l’Espai Rogent. Les palmeres són de l’espècie Livistona chinensis, que està protegida i que va arribar a Catalunya amb els indians a finals del segle XIX. Una altra és canària, i totes cinc estaran a un viver del Maresme mentre durin les obres. Un cop acabi la reforma es tornaran a plantar a l’Ateneu.

L’operació ha estat validada per l’àrea d’espais verds i gestió de l’arbrat de l’Ajuntament de Barcelona. L’empresa Moix, que té cura del jardí de l’entitat, n’ha estat l’encarregada.

Més notícies

Toc de queda cultural a Barcelona pel coronavirus

Notícia: Toc de queda cultural a Barcelona pel coronavirus
Comparteix
El Govern prohibeix tota classe d'espectacles públics i privats amb més de 1.000 assistents | Per afluències inferiors, caldrà que l'aforament tripliqui el públic
Notícia: Toc de queda cultural a Barcelona pel coronavirus - Mobile

La revolució de les carmanyoles a l’Ateneu Barcelonès

Notícia: La revolució de les carmanyoles a l’Ateneu Barcelonès
Comparteix
Diversos socis de la insitució barcelonina es queixen de sentir-se discriminats després d'haver-los prohibit una zona dels jardins per dinar-hi
Notícia: La revolució de les carmanyoles a l’Ateneu Barcelonès - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa