‘Mudança’ en grua de les palmeres de l’Ateneu per una reforma

Estan al pati interior de l'entitat però aniran a un viver mentre durin les obres

Les palmeres de l’Ateneu Barcelonès han hagut de fer les maletes. Una reforma a l’Espai Rogent les ha obligat a marxar temporalment del pati on està ubicada la terrassa de l’entitat. La intervenció busca impermeabilitzar l’espai, així que ha calgut aixecar part del paviment, segons ha informat l’Ateneu en un comunicat. Tot plegat, però, s’ha fet “preservant el patrimoni vegetal del jardí”. El procés de restauració permetrà recuperar una part del conjunt del Palau Savassona, situat a la planta baixa.

La mudança de les palmeres s’ha fet amb grues que han permès treure les palmeres pel celobert de l’entitat, on està ubicada l’Espai Rogent. Les palmeres són de l’espècie Livistona chinensis, que està protegida i que va arribar a Catalunya amb els indians a finals del segle XIX. Una altra és canària, i totes cinc estaran a un viver del Maresme mentre durin les obres. Un cop acabi la reforma es tornaran a plantar a l’Ateneu.

L’operació ha estat validada per l’àrea d’espais verds i gestió de l’arbrat de l’Ajuntament de Barcelona. L’empresa Moix, que té cura del jardí de l’entitat, n’ha estat l’encarregada.

Més informació

Nou comentari