Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos desnonen un veí del pis del Raval on va néixer

Les assemblees d’habitatge Raval Rebel i Resistim al Gòtic han demanat aquest matí ajuda a través de les xarxes socials per tal d’aturar el desnonament a un veí del Raval, en Sergio, qui vivia al número 32 de la Rambla del Raval des que va néixer. No ha servit de res. Tot i que desenes de persones s’han personat al lloc dels fets per intentar aturar el desnonament, s’ha acabat executant gràcies a sis furgons dels Mossos d’Esquadra. “Hem aguantat fins al final, amb tota la dignitat que ells no tenen. Ni la comitiva ni la propietat rendista han volgut esperar els 15 dies que necessitava per marxar”, han denunciat des de Resistim al Gòtic.

Per part seva, integrants del Raval Rebel han donat més detalls sobre el cas d’en Sergio. “Va néixer a la Rambla del Raval i ha viscut en el mateix pis durant més de 40 anys. Després de la mort de la seva mare, Patrimonis Bersach i Fincas Madruga el volen desnonar”, han dit des de l’assemblea d’habitatge abans que es produís el desnonament.

Desallotjament d’un hort comunitari

Un ampli dispositiu policial de la BRIMO, conformat per una trentena de Mossos i sis furgons, es va personar a finals de juny al número 42 del carrer d’Ignasi Iglésias, on es trobava l’Hort de Julieta, per tal de desallotjar-lo. L’hort comunitari va néixer el 2018 amb l’objectiu d’evitar la construcció d’uns xalets de luxe. Els Mossos, però, van aconseguir entrar a l’hort i van desallotjar-lo.

Desenes d’integrants de l’hort i veïns, entre altres, es van concentrar a les portes de l’espai per impedir el desnonament. Els Mossos van anar desallotjant un a un els manifestants, la majoria d’ells sense mostrar-hi resistència i marxant entre els aplaudiments d’una cinquantena de veïns que es trobaven darrere del cordó policial. També es van sentir diferents crits en defensa de l’hort, com “el poble no està en venda, el poble es defensa” i “el Jardí de la Julieta no es toca”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a juliol 14, 2023 | 12:18
    Jordi juliol 14, 2023 | 12:18
    On està VOX?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa