Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonen una mare amb tres fills menors al Paral·lel

Aquest dimecres al matí els Mossos d’Esquadra han desnonat una mare i els seus tres fills, menors d’edat, que residien en un pis ocupat a l’avinguda del Paral·lel de la capital catalana. Una intervenció que no ha passat desapercebuda davant l’atenta mirada dels veïns que s’han congregat al carrer a causa del fort desplegament policial. Segons detallen dels del Sindicat de Llogateres del Poble-sec, el d’avui és el tercer intent al qual s’enfronta la família en menys de tres mesos. I avui els ha deixat al carrer.

La dona desnonada, la Chanaz, va entrar al pis de l’avinguda Paral·lel el 2019. Segons ha assegurat a mitjans després que la desnonessin, des que va entrar a viure en aquest habitatge ha intentat diverses vegades posar-se en contacte amb la propietat per acordar un lloguer, però no ha obtingut resposta. Aquesta, però, no és l’única cosa que ha fet, segons assegura, ja que també hauria fet una petició de lloguer social, que tampoc ha obtingut cap resposta.

També ha buscat altres pisos on poder viure de lloguer, però no n’ha trobat cap, ja que, tot i treballar, els elevats preus de mercat de lloguer de la capital catalana li impedeixen pagar-se un habitatge. Chanaz denuncia que la propietat, Divarian -una empresa immobiliària-, “no vol fer cap tracte, només vol el pis” i explica que havia rebut algunes ofertes de diners perquè marxés de l’immoble. “El problema de la ciutat és que no hi ha pisos per la gent, només pels turistes“, lamenta.

Un futur incert

Els agents del cos d’antiavalots que han actuat aquest matí han retirat un a un tots els activistes que s’han concentrat davant la porta del pis per evitar que aquest desnonament s’executés amb èxit. Aquesta vegada no ho han aconseguit. Després que la desnonessin, la Chanaz s’ha dirigit als Serveis Socials del barri de Poble Sec acompanyada dels membres del Sindicat de Llogateres del barri per avaluar el seu futur i veure quines opcions reals tenia per tal de no quedar-se al carrer. Ara per ara, però, no se li ha ofert cap alternativa i, tot i estar apuntada a la mesa d’emergència d’habitatge de la ciutat des del febrer, aquesta pot trigar a adjudicar un nou pis entre tres mesos i dos anys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Si tens fills pots triar el pis a ocupar? a maig 31, 2023 | 21:09
    Si tens fills pots triar el pis a ocupar? maig 31, 2023 | 21:09
    Una família sense diners ha de poder anar a menjadors i dormitoris socials. D'aquí a poder ocupar el pis que et vingui de gust hi ha un bon tros, tant si el gestiona una immobiliària, que és un negoci legal, com si és de qualsevol propietari. Els sindicats de lladregueres són una secta delictiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa