Èls Mossos d’Esquadra investiguen el misteri de la desaparició del drac de la baixada de Santa Eulàlia. Els fets que han obert un gran debat a l’entorn d’aquest punt icònic del barri Gòtic han quedat, doncs, sota investigació policial. Segons han confirmat fonts del cos català a aquest diari, fa menys d’una setmana es va registrar la denúncia per l’esvaniment d’aquest drac de ferro forjat que fins fa pocs dies penjava de la façana que uneix el carrer Sant Sever amb la baixada de Santa Eulàlia.

De fet, segons les informacions policials, encara no es té constància del moment de la desaparició d’aquesta peça i tampoc no es tracta com un robatori de manera exclusiva. En aquest punt inicial, s’està intentant esbrinar tot el possible sobre l’objecte desaparegut, sense tancar cap hipòtesi.

El primer crit d’alerta es va generat a les xarxes diumenge passat, quan un usuari va anunciar que el drac no era on acostuma a ser. La denúncia pública va anar acompanyada, a més, d’una imatge que mostrava una destrossa en forma de cavitat en la paret a tocar d’on hi havia el drac de la baixada de Santa Eulàlia.

El drac de la Baixada de Santa Eulàlia, en imatge d'arxiu / Wikimedia Commons
El drac de la Baixada de Santa Eulàlia, en imatge d’arxiu / Wikimedia Commons

De moment, l’Ajuntament es remet a la cerca iniciada pels Mossos, mentre que els veïns especulen amb mil i una possibilitats, convertint la desaparició en una incògnita encara sense versió oficial. Entre els comentaris més estesos pel barri sorgeixen històries com que un camió de les escombraries es va confondre, va entrar en aquest carrer estret pel qual, normalment, només transiten els vehicles especialment petits i va endur per davant l’element decoratiu mentre maniobrava. També es planteja la possibilitat que els propietaris de la botiga de sota del drac l’haguessin retirat. Ara bé, la més habitual de les sospites és la que compta, a més, amb un referent històric: el robatori. Aquest fet, que va donar-se anys enrere i que va acabar amb la recuperació del drac, és també una de les hipòtesis veïnals més presents. De moment, però, encara s’està investigant.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní. a setembre 17, 2021 | 07:24
  Barceloní. setembre 17, 2021 | 07:24
  També haurien d'investigar perquè la placa que indica el nom del carrer, està escrita en castellà.
  • Icona del comentari de: Irene a setembre 18, 2021 | 18:03
   Irene setembre 18, 2021 | 18:03
   Perquè és vella, vella i no l'han canviada

Nou comentari

Comparteix