El drac de la Baixada de Santa Eulàlia, al barri Gòtic, ha desaparegut. El cas s’ha denunciat a les xarxes socials, tot i que entre els afligits no sembla haver-hi ningú que en tingui clar el perquè. De fet, si es pregunta als pocs veïns i comerciants que queden a la zona pel motiu d’aquest esvaniment, la cosa no millora i és molt fàcil acabar amb més confusió que certeses. Cadascú té la seva teoria i sovint són contradictòries. L’Ajuntament, al seu torn, tampoc no aporta cap informació, en ple cap de setmana.

El drac de la Baixada de Santa Eulàlia, en imatge d'arxiu / Wikimedia Commons
El drac de la Baixada de Santa Eulàlia, en imatge d’arxiu / Wikimedia Commons

“Al principi semblava que havia estat algú que s’ho havia endut perquè estava prou accessible, però al final una veïna ens va assegurarque això va ser un camió de les escombraries, fa unes setmanes, fent marxa enrere en no poder fer el gir”, diu un veí que té situat el balcó a tocar del punt on ha desaparegut el drac de ferro. Aquesta explicació, però, indigna el següent opinador. “No, els camions que passen per aquí són d’aquells petitons i per tant és impossible que passés allò. Això devia ser la de la botiga que tenia el drac al costat del cartell, que ha tancat i se l’haurà endut”, remarca el Juan, membre d’una parella que fa sis mesos que viu a un pis del carrer.

Alguns, amb una percepció encara més inversemblant, diuen que el drac no hi és des de fa anys. “Almenys des d’abans de la pandèmia segur”, explicita l’amo del negoci de figures situat a la cantonada dels carrers Sant Sever i Salomó Ben Dret. Aquesta opció, però, queda totalment descartada. Un fotògraf contactat per aquest diari assegura que en va fer una foto a finals de maig.

Així doncs, a l’espera que demà el govern del districte pugui estudiar el cas, de moment, ni les xarxes ni els veïns han pogut tancar el cas. Entre els veterans del barri, però, plana el record d’un episodi similar fa uns anys enrere. Tanmateix, en aquell cas sí que es va tractar el tema com un robatori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a setembre 13, 2021 | 07:28
    Català setembre 13, 2021 | 07:28
    El més lamentable no és la desaparició del drac. És que les plaques amb el nom del carrer continuen sent en castellà.

Nou comentari

Comparteix