Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La protesta veïnal atura el macrodesnonament del Poble-sec
  • CA

La concentració veïnal ha aturat el macrodesnonament de sis famílies al bloc Llavors, situat al carrer Lleida, al Poble-sec, al districte de Sants-Montjuïc. Finalment, cinc hores després d’haver començat la protesta al carrer, l’actuació policial quedava descartada. “Hem aturat el desnonament!”, anunciava la portaveu del Grup d’Habitatge de Sants, Llum Oliver.

Els veïns mobilitzats, després de la victòria al Poble-sec, han decidit dividir-se en dues protestes. Una d’elles s’ha dirigit a un altre desnonament al Raval i una altra a la comissaria de Les Corts, on preveuen que estigui l’activista detinguda durant la concentració. Segons han explicat fonts dels activistes, la pressió davant de l’edifici policial és “necessària” per donar suport a la manifestant arrestada perquè no té papers. Per això temen que se la pugui entregar a la Policia Nacional i acabi al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca.

Una activista detinguda

Els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra han actuat al llarg del matí amb alguns cops de porra contra manifestants que protestaven contra un macrodesnonament al Poble-sec. Els fets han començat després que un grup ha cridat “Vergonya” a la policia. En aquell moment, un dels agents ha aprofitat per intentar enxampar una de les dones activistes.

[r:1]

En l’intent de fugida de la noia, ha començat una batussa que ha acabat amb empentes i algun cop amb les porres per part dels antiavalots.

Fonts dels Mossos han confirmat la detenció de la manifestant. Les mateixes fonts concreten que han arrestat l’activista després que, minuts abans, la dona hagués agredit de manera “violenta” una agent. Aquesta mateixa policia hauria necessitat atenció del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i no treballarà més avui a causa de la lesió.

Des de la policia catalana se subratlla, a més, que l’actuació ha estat proporcional ja que, com mostren les imatges, no hi ha hagut una actuació desmesurada en l’ús de la força.

La dona retinguda ha estat identificada a dins d’una de les furgonetes de la policia catalana. Ha estat el primer incident d’un matí intens al Poble-sec. Un gran desplegament de Mossos ha blindat el carrer Lleida per garantir un intent de desnonament de sis famílies. Mentrestant, tan a dins de l’edifici com al carrer, desenes de persones s’hi oposaven.

Crítiques de l’Ajuntament al fons propietari del bloc

El regidor de Drets Civils i Participació, Marc Serra, ha apostat per “mecanismes legals” per “parar els peus” de fons d’inversió com Vauras Investment, que és el propietari del bloc on s’ha de donar el macrodesnonament. Serra ha criticat que l’empresa “no ha vingut a generar riquesa per a la ciutat, sinó a especular sense escrúpols”. 

 

Més notícies
Un fort dispositiu policial prepara un macrodesnonament de sis famílies
Notícia: Un fort dispositiu policial prepara un macrodesnonament de sis famílies
Comparteix
Desenes de persones han passat la nit a dins de l'edifici per evitar el desallotjament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa