Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un fort dispositiu policial prepara un macrodesnonament de sis famílies
  • CA

El Poble-sec ha despertat amb un dispositiu policial contundent. Desenes d’antiavalots han tallat, des de les sis del matí, un tram del carrer Lleida. L’objectiu és aconseguir, hores després, el desnonament de sis famílies que ocupen pisos d’un edifici. Es tracta del conegut com a bloc Llavors, al número 38 del carrer Lleida.

El Sindicat de Barri del Poble-sec i el Grup d’Habitatge de Sants havien convocat a resistir davant la previsió del desallotjament i, per això, la policia i la comitiva judicial trobaran un últim escull tot i haver blindat el carrer: a dins del bloc hi ha unes vuitanta persones. Hi han passat la nit. I ara, des de l’interior de l’escala, pretenen evitar que els Mossos executin l’expulsió. 

Nou furgones de la Brigada Mòbil (BRIMO) i dues de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO) de la policia catalana formen part del desplegament. 

Segons fonts dels activistes, els pisos estan ocupats des de fa més de dos anys i, així i tot, només una de les unitats familiars té assegurada una alternativa habitacional. “I és una pensió, que tampoc no acaba de solucionar res”, detalla Silvio, un representant del Sindicat de Barri del Poble-sec. En el mateix sentit, apunta que dos dels pisos estan ocupats per dones en situació de monoparentalitat. Els immobles són propietat del fons voltor Vauras Investiment.

Al carrer, mentrestant, també s’hi acumulen grups. Si la proposta policial ha estat un ampli desplegament d’antiavalots, els moviments socials també s’hi han presentat en massa. Hi ha representants de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, del Sindicat d’Habiatge del Raval, del Sindicat de Llogaters, del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca i d’altres punts de la ciutat. 

L’espai on la policia catalana i la Guàrdia Urbana han prohibit el trànsit –tant de cotxes com de persones, amb excepcions puntuals– ha estat el carrer Lleida entre Mare de Déu del Remei i Joaquim Blume. 

Els pisos ocupats són immobles que es van reformar amb l’objectiu de vendre’ls a un preu més alt del que tenien. En aquest procés, el preu final d’alguns d’aquests habiatges arriba gairebé al mig milió d’euros. L’oferta d’un dels immobles al portal Idealista el presenta per 445.000 euros. Una xifra, en un pis de 80 metres quadrats amb balcó, que suposa una mitjana de 5.361 euros per m2. El preu supera en un 50% del preu mitjà al districte. A Sants-Montjuïc, la mitjana és de 3.568 euros per metre quadrat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa