Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos busquen més persones relacionades amb l’atac de Nou Barris
  • CA

Els Mossos d’Esquadra no escatimaran esforços per localitzar més persones relacionades amb l’atac que van patir diversos agents mentre efectuaven una detenció aquest cap de setmana al barri de Canyelles, a Nou Barris. Segons ha informat la policia catalana, les unitats d’investigació de les comissaries de Nou Barris i Sant Andreu, amb l’ajuda de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), ja treballen per identificar i detenir més persones involucrades en l’agressió, que va acabar amb sis agents ferits per contusions, rascades i cops.

En paral·lel, una jutgessa ha deixat en llibertat amb càrrecs els cinc detinguts pels fets i a qui s’acusa de delictes d’atemptat a l’autoritat, procurar l’evasió de detingut i lesions. Després de comparèixer al jutjat, la magistrada ha ordenat la llibertat provisional dels arrestats, amb l’obligació inclosa de personar-se periòdicament a la seu judicial.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha titllat aquest matí les agressions patides pels agents d'”intolerables” i ha promès que els Mossos actuaran amb contundència i que estan posant “tota l’energia” per localitzar els joves que van participar en els aldarulls. Fins ara s’han efectuat cinc detencions, quatre durant la baralla multitudinària i una cinquena després l’autor del furt que va originar la batussa s’entregués hores després a la comissaria dels Mossos. Tots els detinguts són de nacionalitat espanyola, tenen entre 21 i 31 anys i ja han passat disposició judicial.

Demanen “llei i ordre”

A més, els fets han provocat que dues forces de l’oposició, Barcelona pel Canvi i el PP, han coincidit en reclamar “llei i ordre” i han criticat l’alcaldessa de Barcelona. Barcelona pel Canvi troba que la inseguretat va en augment tant a la ciutat com a Nou Barris, on assegura que s’han registrat més de 10.000 demandes i incidents diversos en l’últim trimestre. “Nou Barris té un problema de seguretat que el govern de Colau-PSC nega constantment”, ha retret el conseller de la formació al districte, Yeray Mellado.

Per la seva part, el líder popular a l’Ajuntament, Josep Bou, ha assenyalat el govern de la ciutat per una tendècia que, en la seva opinió, demostra que “s’ha perdut el respecte a la policia”. “A Barcelona cal aplicar una política contundent de llei i ordre perquè els veïns estan farts de viure amb por”, ha advertit.

La detenció enfurisma una multitud de joves

Tot va començar la matinada del diumenge, quan els Mossos van rebre un avís per un furt en un restaurant del carrer Miguel Hernández, a Canyelles. Després de parlar amb els testimonis del furt, els agents van començar la recerca del sospitós, que s’havia endut una ampolla d’alcohol de l’establiment. La patrulla el va localitzar poc després amagat en un parc amb dues persones més. Quan el van identificar, el jove, que també duia a sobre 10 grams de cocaïna, va començar a agredir els agents per evitar ser detingut.

Poc després un altre home que presenciava la detenció es va sumar a la batussa per intentar impedir la detenció. Alertats pels crits, una multitud que feia botellot a escassos 100 metres, al mateix parc de Josep Maria Serra Martí, va confrontar els agents dels Mossos amb “actitud agressiva, llençant gots i alçant les mans per impedir l’actuació policial”, relata la policia catalana. Veient-se superats en nombre i davant l’actitud extremadament violenta de la multitud, els agents van efectuar tres trets a l’aire.

Finalment, els reforços arribats de les comissaries d’Horta-Guinardó i Sant Andreu va permetre dispersar els joves i detenir quatre dels agressors. El jove que havia robat l’ampolla d’alcohol es va presentar voluntàriament a la comissaria hores després.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa