Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos busquen els joves que van pegar un home al crit de ‘maricó’
  • CA

Els Mossos d’Esquadra ja estan darrere la pista dels joves que van agredir un home al crit de maricó la matinada d’aquest dilluns. La víctima ha presentat la denúncia aquest migdia davant la policia i els agents confirmen al TOT Barcelona que els fets es van produir a les 3 hores entre els carrers Diputació i Comte d’Urgell, al districte de l’Eixample.

Els agressors són quatre homes d’entre 25 i 30 anys, ha explicat l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) a aquest diari. Els atacants van llençar un objecte contundent per l’esquena a aquest home, al mateix temps que rebia insults homòfobs. Els fets es van desencadenar després que la víctima no els hagués donat una cigarreta. Un objecte que la mateixa persona ha dit a través de xarxes socials que no tenia.

“He conegut com és l’homofòbia al nostre barri”

“He conegut com és l’homofòbia al nostre barri”, ha lamentat la víctima, a través d’Instagram. “Vaig caminar un carrer i vaig sentir un cop al meu cap i les paraules marica, ha assegurat. Ell va decidir no respondre als insults i agressions i va voler seguir amb el seu trajecte fins a casa, a pocs metres d’on es trobava, ha explicat. També ha dit que un altre noi el va ajudar, trucant a la policia i a l’ambulància. “Abans no pensava que fos molt important [defensar els drets LGTBI] fins que això m’ha tocat personalment”, ha admès.

La víctima està “molt afectada”, ha dit Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia, que ha denunciat el fet i està fent el seguiment del cas. Rodríguez ha explicat que l’home agredit no vol fer declaracions davant dels mitjans de comunicació, però sí que vol expressar el seu agraïment pel tracte rebut pels Mossos d’Esquadra, pel servei d’urgències mèdiques que el va atendre, així com per les mostres de suport rebudes a través d’Internet.

Si els agressors són identificats, s’hauran d’enfrontar a un judici per un suposat delicte d’odi i discriminació contra el col·lectiu LGTBI. Si és així, l’OCH oferirà servei jurídic gratuït a la víctima, assegura la mateixa organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa