Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cap mort per Covid a Barcelona en una setmana on els ingressos repunten
  • CA

La vacunació acorrala la Covid, que aquesta setmana ha davallat a Barcelona a les xifres més baixes d’hospitalitzacions des de fa més d’un any. Cal remuntar-se a juliol de 2020, just després dels tres mesos de confinament, per trobar menys pacients ingressats des de l’inici de la pandèmia. La setmana, a més, acaba amb un fet inèdit des que la infecció va irrompre el març de 2020. La notícia és la més encoratjadora que es pugui imaginar: a falta de donar per definitives les dades provisionals del Departament de Salut dels últims tres dies, cap persona ha mort a Barcelona entre el diumenge passat, 24 d’octubre, i aquest dissabte.

Dades de l’última setmana, on consta que cap persona ha mort per Covid a Barcelona / Departament de Salut

L’última defunció atribuïda a la malaltia es va registrar a la ciutat el 23 d’octubre, un dia en què una persona va morir contagiada de coronavirus. Cinc persones van perdre la vida a causa de la infecció la setmana passada. A Barcelona, 7.425 persones han mort per la Covid des de març de 2020.

L’esperançador titular, però, no ha d’enlluernar que la realitat obliga encara a no abaixar la guàrdia. La prova és que els ingressos hospitalaris per Covid experimenten un nou repunt. Un increment lleu, sí, però un augument que ha desfet la davallada a mínims en les hospitalitzacions amb què començava la setmana a Barcelona. Dilluns hi havia només 46 pacients contagiats pel virus atesos als hospitals de la capital, una xifra només comparable amb les estadístiques just després que es posés fi a la reclusió del primer estat d’alarma, quan els ingressos van tocar fons. No obstant, el descens s’ha revertit al llarg de la setmana. Els centres hospitalaris ja sumaven 70 ingressats aquest dissabte, 24 pacients més que cinc dies enrere.

Amb la majoria de les restriccions ja aixecades, les autoritats criden a la prudència, just en un moment en què preocupen noves mutacions del virus, como la variant Delta Plus. Aquest dissabte, 22 persones van donar positiu en proves PCR i test d’antígens en la regió sanitària de Barcelona (que inclou la capital, Montcada i Reixac i un CAP de Sant Adrià de Besòs). El risc de rebrot se situa en 35 punts, una dècima més que ahir i 12 punts per sota que fa una setmana. La taxa Rt -que mesura quantes persones de mitjana encomana una persona infectada pel virus- s’estima en 0,93, dues centèsimes més que ahir i per sota de l’1,36 registrat la setmana passada, informa l’ACN.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa