Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor l’home que un guàrdia urbà va fer caure de la bici quan fugia amb una bossa robada
  • CA

Tragèdia a tocar de la Ciutat de la Justícia. L’actuació d’un guàrdia urbà fora de servei, el passat dimarts a les deu del vespre, ha acabat amb la mort d’un home de 32 anys. Tot va succeir-se en pocs segons. A l’entorn de la benzinera Petrocat de la Gran Via, un individu en bicicleta va passar pel costat d’una noia i li va prendre una bossa negra. La víctima del furt es va queixar i va començar a perseguir-lo quan, de cop, un guàrdia urbà que passava pel lloc va reaccionar empentant el fugitiu, assegura una testimoni directe. El lladre va caure a terra i ja no va aixecar-se més. La caiguda li va comportar l’hospitalització, el coma durant dos dies i, finalment, la mort, segons ha pogut saber el TOT Barcelona.

El relat de la testimoni directe dels fets, una treballadora que anava de camí a la feina i que demana l’anonimat, manté que el moviment del guàrdia urbà no deixa lloc a dubtes. “La noia cridava i perseguia el noi de la bici. I de sobte l’home del costat, instintivament, va anar cap al noi i el va empentar. Ho vaig veure clarament. No va ser ni un cop de puny ni res. Es veia que volia tombar-lo de la bici com perquè caiés de costat. Però és clar, el noi de la bici anava ràpid perquè intentava escapar. A mi em va sorprende com de ràpid va reaccionar aquell home. Va ser en un segon. Ara sé que era policia, però en un primer moment em cva xocar molt”, apunta aquesta veu.

Tot seguit, el furtador va caure a terra i l’impacte del cap en la caiguda —que no s’ha aclarit encara si va ser amb una pilona o amb el paviment— va ser fatídic. La noia a qui havien robat i el mateix guàrdia urbà es van quedar al costat de l’home estès. També s’hi va sumar més gent. “El que també em va sorprendre és que el que van trigar les ambulàncies i la policia. Ja portava quasi 10 minuts a terra i allà no arribava ningú. Així que vaig haver de marxar per no fer tard a la feina”, remata.

Els veïns expliquen que poc després van veure diverses dotacions policials i almenys dues ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) fer-se càrrec del ferit i intentar-lo reanimar. Finalment, se’l va traslladar a l’Hospital de Bellvitge. La família del ferit va tenir la primera notícia de matinada, unes quatre hores després dels fets, i quan va arribar al centre hospitalari no li van oferir una explicació clara dels fets. “Que anava en bici i havia caigut, li deien, sense gaire detalls”, explica una veïna. Dies més tard, es van haver d’assabentar pels mitjans de comunicació. De fet, la família ni tan sols saben què se n’ha fet de la bici.

Fonts oficials de la Guàrdia Urbana remarquen que han obert una “informació reservada“, com és habitual, per col·laborar amb el que necessitin els Mossos d’Esquadra i els jutjats. No s’ha aclarit l’actual situació de l’agent implicat. El que van aportar des de l’Ajuntament en un primer moment va ser que el policia “va intentar aturar-lo”, al lladre, mentre fugia, sense especificar com.

Per la seva part, els Mossos van informar inicialment de l’obertura de diligències pel cas del furt. Fonts del cos matisen que també s’ha inclòs tot el conjunt dels fets en l’informe que s’ha transmès a la judicatura. Segons els Mossos, estan a l’espera de les indicacions del jutge. Així, no es detalla si s’està investigant algun altre delicte al voltant de tot el cas, més enllà del furt inicial. De moment, però, es agents de la policia catalana ja han recopilat imatges de la zona a través de les càmeres de la benzinera.

Mentrestant, el barri de Granvia Sud de l’Hospitalet de Llobregat es prepara per acomiadar un veí conegut. Es deia Marc, tenia 32 anys i era pare de dues nenes. Aquell mateix dia va sopar un entrepà que la seva mare li va donar quan el va veure. Després va marxar amb la bici, però ja no va poder tornar. Fonts de la família comenten una fatal ironia: el pare del Marc també era guàrdia urbà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: kim a agost 08, 2021 | 20:10
    kim agost 08, 2021 | 20:10
    De sentit comú, si li dones una empemta algú que va en bici, saps que és farà mal, no per matarlo normalment, però mal, saps segur que se´n fara.
    • Icona del comentari de: Destino a agost 09, 2021 | 09:43
      Destino agost 09, 2021 | 09:43
      Es molt millor deixar-lo que marxi amb lo que ha sostret
      • Icona del comentari de: fat boy a agost 09, 2021 | 10:48
        fat boy agost 09, 2021 | 10:48
        Si, i donar-li la teva targeta per si vol passar per casa.
  2. Icona del comentari de: Karma? a agost 08, 2021 | 20:34
    Karma? agost 08, 2021 | 20:34
    Destí? S’ho ha buscat? A mi no em passarà.
  3. Icona del comentari de: El a agost 08, 2021 | 20:56
    El agost 08, 2021 | 20:56
    L'article no diu si duia un casc.
  4. Icona del comentari de: fat boy a agost 09, 2021 | 00:58
    fat boy agost 09, 2021 | 00:58
    Aquest segur que no hagues agafat una silicosi ni s'hagues caigut mai d'una bastida. Gajes del oficio. Al menys no ha atropellat cap nen petit ni cap vella.
  5. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 09, 2021 | 16:21
    Doctor Strangelove agost 09, 2021 | 16:21
    La víctima mai pot ser el lladre, en qualsevol país decent, la víctima és la senyora a qui li va robar, i l'heroi el urbà! En fi, en un país on lloes i fas blanquejar el comunisme de la CUP i dels comuns, que en vols esperar. Sort que tota acció té reacció i aviat arribaran els bons! Doc.
  6. Icona del comentari de: Pepito a agost 09, 2021 | 17:37
    Pepito agost 09, 2021 | 17:37
    Ara resultar en aquest pais que el delinquent sera el urbano quins collons
  7. Icona del comentari de: pere a agost 11, 2021 | 17:14
    pere agost 11, 2021 | 17:14
    ja és mala sort, i em sap fatal per les pobres nenes que no tenen cap culpa...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa