Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Josep Maria Domingo, històric líder veïnal de Sants
  • CA

L’activista i líder veïnal del barri de Sants, Josep Maria Domingo, ha mort de matinada a Barcelona. Domingo, vicepresident durant més d’una dècada del Centre Social Sants, va ser el propulsor de moltes de les lluites de Sants i La Bordeta. Actualment, era el vicepresident del Consell de Barri i encara estava vinculat al barri.

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) ha lamentat la seva morta, tot recordant que era un “activista de pedra picada, company de mil lluites veïnals” i un “referent històric” per als seus barris i “per a totes nosaltres”. Polítics de la talla de Jaume Collboni també han reconegut el llegat que deixa Domingo, un activista “amb qui sempre es podia comptar”, segons l’exregidor. “Va ser l’impulsor durant dècades de quasi totes les lluites veïnals, reivindicacions i transformacions de Sants i La Bordeta”, ha afegit.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, també ha mostrat el seu condol a la família i ha agraït el seu esperit “combatiu i lluitador”. Sense veïns com ell, diu el regidor dels Comuns, “el bus 91 ja no existiria i Can Batlló mai hauria estat un Parc ple d’equipaments”.

L’adeu de dos referents

Aquest dimarts també ha mort del mític cambrer del Pinotxo bar. Juan Bayén deixa un llegat de 75 anys darrere de la barra del mític bar de la Boqueria i tot un seguit de records al cap de molta gent. Polítics, veïns i clients han reaccionat també a aquesta notícia agraint-li al ‘Juanito’ les seves tapes i la seva energia. El gerent del mercat, Òscar Ubide, ha destacat, en declaracions al TOT, que “ha representat la imatge de la Boqueria amb la seva cara amable i des del seu metre quadrat de glòria davant de la cafetera ha esdevingut un personatge entranyable, respectat i estimat per tothom”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa