Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor el cofundador d’una mítica botiga musical del Raval
  • CA

Alfons Sureda, cofundador de la mítica botiga Discos Revólver del carrer dels Tallers (Raval), ha mort. Així ho ha anunciat aquesta tarda el compte oficial de Twitter de la revista musical barcelonina Ruta 66.

Sureda va obrir aquest establiment de música independent al costat de Jesús Moreno el 31 de desembre de 1991. Tal i com recordava Moreno en un reportatge de Betevé emès el 2016, el disc més venut d’aquell primer dia de fa 31 anys va ser el clàssic ‘Ziggy stardust’ de David Bowie. De la seva banda, l’àlbum ‘Nevermind’ de Nirvana va ser la gran sensació d’aquell Nadal. El 2016 Discos Revólver va celebrar el seu 25è aniversari amb una jornada d’allò més especial.

Un ampli catàleg en nombrosos estils

Al seu lloc web l’establiment es defineix com a “especialistes en música indie, pop, punk, hardcore, pop rock, electrònica, metal, heavy, gòtic, ska i tota la música d’importació i estatal”. A banda de tenir un ampli catàleg en cd i vinil, s’encarreguen de moure música de col·leccionista i també es dediquen al marxandatge i als llibres que tinguin a veure amb la música.

La botiga formava part de la tradicional ruta de vinils i cd’s del carrer dels Tallers dels 90 i principis de la dècada dels 2000. Era un pelegrinatge per a melòmans que es va anar reduint de manera dràstica conforme els establiments de la competència es veien obligats a abaixar definitivament la persiana, ofegats per la crisi i la gratuïtat de les cançons de l’era digital. En canvi, Discos Revólver va poder sobreviure a la pandèmia.

Tornada al vinil

Fa tot just tres mesos, en un reportatge del TOT sobre la nova vida dels discos de vinil, un dels socis de Discos Revólver explicava que la gent jove s’està enganxant al format. Deia que fa sis anys va revifar i que fins i tot hi ha adolescents que comencen a consumir música directament d’aquesta manera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa