Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una missa pel papa Benet XVI reuneix 1.200 persones a la Sagrada Família
  • CA

El papa emèrit Benet XVI va morir el passat 31 de desembre amb 95 anys. Aquest dissabte la basílica de la Sagrada Família ha estat escenari d’una missa funeral en el seu honor a la qual han assistit 1.200 persones. L’arquebisbe de Barcelona Juan Josep Omella ha elogiat el papa emèrit, Joseph Alois Ratzinger, recordant, des del seu punt de vista, la persona que va ser en vida. “Ha estat un home discret, humil, amb una certa timidesa, però que no li ha impedit defensar els valors de l’Evangeli amb valentia”, ha recordat.

A la mateixa vegada ha posat sobre la taula els esforços que va fer per tal de connectar la religió amb els temps actuals. “Va fer un veritable diàleg entre la fe i la cultura dels nostres temps”, ha afegit. D’altra banda, Omella ha començat la seva intervenció recordant el pas del papa per Barcelona. Concretament, ha evocat com va participar en la consagració de la basílica de la Sagrada Família durant el novembre de 2010.

Un carrer dedicat al papa emèrit

La mort del pontífex alemany en el darrer dia de l’any es va sentir arreu del món. A Barcelona, més enllà de les persones que van recordar la consagració de la Sagrada Família, també va tenir repercussió en la política. Concretament en el grup municipal de Valents. La líder de la formació, Eva Parera, va dir en un comunicat que volia demanar al govern municipal de B-Comú i el PSC que dediqui un carrer de Barcelona al papa emèrit.

“Benet XVI mereix un carrer o una plaça a Barcelona que porti el seu nom. Era un gran intel·lectual, un home senzill i entregat”, va insistir Parera. Tanmateix, es va pronunciar sobre el seu pas per l’obra més coneguda d’Antoni Gaudí, que, segons va afirmar, va ser una fita “històrica” que mereix ser reconeguda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa