Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ministeri de Sanitat confirma que Barcelona es queda a la fase 0
  • CA

El ministeri de Sanitat ha confirmat aquest vespre que Barcelona es queda a la fase zero del desconfinament, tal com havia proposat la Generalitat de Catalunya. Així doncs, el govern estatal ha acceptat el plantejament de l’executiu català, que encarava la desescalada per regions sanitàries i no per províncies, tal com pretén fer-ho l’Estat. El paper de l’alcaldessa Ada Colau pot haver estat clau en donar suport a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la proposta per a Barcelona.

La líder de l’executiu local i la consellera van exhibir un front comú​ ahir en què Colau va admetre que mantenir la capital catalana en la fase zero és l'”opció més prudent”. També van presentar una oficina conjunta que supervisarà el desconfinament de la ciutat i que estarà formada per les dues administracions. 

“Vull donar un missatge d’optimisme perquè les dades són bones, però som una ciutat complexa amb milers de casuístiques que cal preveure abans de canviar de fase”, va tranquil·litzar l’alcaldessa de Barcelona. “Parlem de dies, no de setmanes”, va afegir. 

L’entrada en la fase 1, que serà qüestió de “dies” a comptar des de dilluns que ve, suposarà el permís per fer trobades de fins a 10 persones i la reobertura de terrasses al 50% de la capacitat, entre d’altres. 

Més notícies
El Govern proposa que Barcelona quedi fora de l’inici de la fase 1 la setmana que ve
Notícia: El Govern proposa que Barcelona quedi fora de l’inici de la fase 1 la setmana que ve
Comparteix
El ministeri de Sanitat ha d'acceptar ara la proposta de l'executiu català

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa