Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El millor pa de pagès de Catalunya es fa a Sant Andreu

El Forn del Passeig, amb botigues al districte de Sant Andreu i de Nou Barris, ven el millor pa de pagès de tot Catalunya. Així ho certifica el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida del Pa de Pagès Català, que ha atorgat el màxim premi a aquest negoci emblemàtic andreuenc. La botiga, nascuda el 1964 al passeig de Fabra i Puig, ja va guanyar el concurs l’any 2017.

El Forn del Passeig compta amb tres botigues repartides per Sant Andreu i Nou Barris, una a la rambla de l’Onze de Setembre, dues més al passeig de Fabra i Puig i una última a tocar de l’avinguda Meridiana. Amb 50 anys a l’esquena, la idea de Miquel Guich –qui ara lidera el negoci– segueix sent l’elaboració de productes frescs diaris amb matèries primeres que garanteixen “la màxima qualitat de les creacions”. El Forn del Passeig també va guanyar el concurs a millor pa de Sant Jordi el 2021.

La botiga ja anuncia el premi obtingut aquest cap de setmana | G.G.

El premi torna a Sant Andreu

“Encara estem emocionats per tornar a guanyar el premi de millor pa de pagès de Catalunya 2023. Volem agrair a tot el nostre equip d’obrador, tendes, col·laboradors, productors i clients del gran dia d’ahir. Sense cap de vosaltres, no és possible”, han apuntat, emocionats, des de la botiga poc després de rebre el premi aquest passat cap de setmana.

Els jutges del concurs detallen que aquest forn andreuenc ha sabut trobar els secrets d’un bon pa amb el clor, l’aroma, el gust, la cocció, el pes i la conservació que ha de tenir. Tots ells han provat els diferents productes a cegues en una final disputada al Teatre Ateneu de Tàrrega. El Forn del Passeig s’endú 2.000 euros i una placa que l’acredita com la fleca amb el millor pa de pagès de Catalunya. Una placa, per cert, que el mític forn andreuenc ja ha lluït en els seus establiments durant els darrers sis anys. En aquest cas, pel premi de 2017.

Rivals de nivell

El forn de Sant Andreu s’ha enfrontat a grans rivals, dos d’ells amb establiment a Barcelona. Només la Fleca i Pastisseria E. Valls, a Sabadell, i el Forn Massana, a Cornellà de Llobregat, eren de fora de la capital. El mític Forn Mistral (Andreu Bertran, Barcelona) i el Forn Pastisseria Gil (Gerard Gil, Barcelona), han estat els altres finalistes de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa