Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llista dels millors comerços de Barcelona del 2022
  • CA

Nit especial per al teixit comercial de la ciutat, sobretot després de dos anys de pandèmia en què aquest sector ha quedat molt tocat. Pel camí s’han quedat molts comerços que no han pogut superar la crisi, i ara altres afronten la crisi energètica i de la inflació. Però amb tot, la 23a nit dels Premis Comerç de Barcelona ha servit per injectar optimisme al sector i reconèixer l’esforç fet. De fet, enguany s’ha fet menció especial a l’esforç i la resiliència del sector del comerç durant la pandèmia. I també s’ha introduït una nova categoria, la de comerç emblemàtic.

Llista dels comerços guardonats el 2022

Premi al comerç emblemàtic

Granja Viader, dedicada des de fa més d’un segle i mig a la venda de llet i derivats, guardonada “pel seu obrador sigui dels pocs que continuen actius dins la ciutat”.

Premi al comerç de proximitat

A Sant Gervasi – Galvany hi ha la drogueria Rovira. El jurat ha destacat que és “un referent en l’especialització dels productes, en la qualitat de l’assessorament personalitzat i en el bon tracte cap al client”. El Colmado Casa Buendía, al barri del Fort Pienc, ha rebut una menció especial per l’esforç de la propietària “per regentar una botiga que respira l’estètica de les botigues de queviures antigues tot oferint una atenció personalitzada i un producte especialitzat”.

Premi al comerç innovador

LaBar – LaundryBar, també al barri del Fort Pienc ofereix el servei de bugaderia amb el de cafeteria. El jurat n’ha destacat que es tracta d’un concepte innovador.

Premi al comerç sostenible

Yes Future Positive Supermarket, a Sant Antoni i al Poblenou, és un supermercat totalment lliure de plàstics.

Premi Albert González a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat

Fundació Barcelona Comerç, que aplega 23 associacions i eixos comercials de la ciutat. El jurat n’ha valorat “l’impuls de pràctiques comercials que creen sinergies entre el comerç i altres sectors”. En aquesta categoria també s’ha fet una menció especial per a Evaristo Sender Borrell, col·laborador de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni i impulsor de la Fundació Sant Antoni Comerç, pel seu treball “incansable en la defensa del comerç de proximitat i dels seus valors”

Premi Mercats de Barcelona

Millor iniciativa individual

Fruiteria Moreno, del mercat municipal del Carmel. El jurat en valora especialment “l’obertura de la nova línia de negoci digital” i el seu “servei de venda a domicili sense emissions de diòxid de carboni”.

Mercat de la Sagrada Família / Jordi Play
Mercat de la Sagrada Família / Jordi Play

Millor iniciativa col·lectiva

Associació de venedors del Mercat de Sants, per la feina feta per l’associació amb el projecte Aula Gastronòmica. També posa en valor que l’equipament s’utilitzi per formar els nens i les nenes, però també les persones adultes, en cuina d’altres cultures o per a persones amb particularitats alimentàries.

Menció especial per l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia

Iniciativa individual

Òptica Cottet, pel fet que continués la seva activitat i que oferís “els seus serveis professionals tant a clients habituals com nous, fossin de Barcelona o d’arreu”.

Iniciativa col·lectiva

Associacó de venedors dels mercats municipals de Barcelona, pel fet que “no van defallir, sinó que van aconseguir que l’abastiment de productes continués al marge de les situacions excepcionals i desconegudes que vam viure com a societat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa