Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La millor coca de Sant Joan de Catalunya s’elabora al Baix Guinardó

S’acosta el dia de Sant Joan i, com cada any, els forns de pa i les pastisseries comencen a elaborar la famosa coca de Sant Joan, les postres per excel·lència a totes les taules aquell dia. Per aquestes dates, també, se celebra ja des de fa cinc anys el concurs La millor coca de Sant Joan de Catalunya, organitzat per l’agència de comunicació Sr. y Sra. Cake. Un concurs que categoritza i premia les millors coques del territori català. De les 250 que s’hi han presentat aquest any, el primer premi a millor coca creativa ha caigut per la coca de Montserrat Forners, al barri del Baix Guinardó.

Aquest petit forn situat al número 366 del carrer Castillejos ha guanyat el premi gràcies a l’originalitat de la forma de la coca i a com s’han utilitzat les fruites -un element fonamental per aquesta recepta- per guarnir la coca. La diferència de la coca de Montserrat Forners amb les altres receptes és el procés d’elaboració que segueixen i els productes que fan servir per confeccionar-la: un brioix laminat amb capes de mantega i una espècie de gelatina de mandarina amb altres fruites com el maracujà.

Després de rebre aquest primer premi, des del forn han expressat la seva gratitud pel reconeixement a través del seu compte d’Instagram, i han avisat que aquesta recepta en concret encara no està disponible: “Estem molt orgullosos, ben aviat comunicarem quan la podreu tenir a botiga així com quan obrirem la llista d’encàrrecs”, expliquen.

Pastisseria Barcelona

El reconeixement que ha rebut aquest petit forn del Baix Guinardó, però, no és l’únic premi que ha caigut a la capital catalana. La Pastisseria Barcelona, que té una botiga al carrer d’Aragó i una a la Via Augusta, s’ha endut el premi a millor coca de Sant Joan de xocolata. En el seu cas, el jurat els ha atorgat el primer premi gràcies a l’esponjositat de les postres i l’equilibri de sabors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa