Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Millet obté el tercer grau per malaltia incurable
  • CA

El Departament de Justícia ha atorgat a Fèlix Millet el tercer grau penitenciari. Ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa, el proppassat febrer el jutjat de vigilància penitenciària va rebutjar un recurs de l’expresident del Palau de la Música en què al·legava raons humanitàries, de salut i dignitat per obtenir el segon grau atès que pateix una greu malaltia i té 86 anys. Dos anys i quatre mesos després d’haver entrat a la presó i d’haver complert la quarta part de la condemna, Justícia li ha donat el tercer grau per motiu de malaltia incurable.

La decisió l’havia proposat la junta de tractament de la presó de Brians 1 a mitjans d’octubre i recentment va ser aprovada pel Servei de Classificació de la Secretaria de Serveis Penitenciaris. De fet, l’article 104.4 del reglament penitenciari preveu que el tercer grau es pugui atorgar als “penats malalts molt greus amb patiments incurables, sense informe mèdic, amb independència de les variables intervinents en el procés de classificació”, per raons “humanitàries i de dignitat personal” i “atenent la dificultat per delinquir i la seva escassa perillositat”.

La fiscalia està valorant si presenta recurs contra la decisió

Com a conseqüència, Millet haurà de passar les nits de dilluns a dijous en un centre penitenciari si bé la fiscalia està valorant la presentació d’un recurs contra la decisió del Departament de Justícia, que podria revocar de nou el jutjat de vigilància penitenciària.

Fa dos dies es va fer públic que l’Audiència de Barcelona amb prou feines ha pogut recuperar la meitat dels 23 milions d’euros que van desviar del Palau. A més, cap dels dos ha pagat ni un sol euro de les multes imposades. Dos jutjats estan investigant Millet per esbrinar si ha amagat ingressos i béns a la justícia amb la finalitat de no pagar tot el que li reclama la sentència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa