Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Millet i Montull, a la llista de morosos de l’Audiència de Barcelona
  • CA

L’Audiència de Barcelona amb prou feines ha pogut recuperar la meitat dels 23 milions d’euros que van desviar Fèlix Millet i Jordi Montull del Palau de la Música. Cap dels dos ha satisfet la multa de 2,9 milions d’euros confirmada pel Suprem l’abril de 2020. Entre les famílies de tots dos han pagat el 50% dels 23 milions que deuen a l’Orfeó Català i al Palau. El judici pel cas Palau de la Música, celebrat en vista pública durant més de cinquanta sessions, va concloure amb la sentència dictada per l’Audiència de Barcelona al gener de 2018 en què imposava penes des dels 8 mesos als 9 anys i 8 mesos de presó. La sentència també condemnava a abonar diferents quantitats econòmiques per responsabilitat civil.

Durant els primers sis mesos des del moment d’iniciar-se la fase d’execució de la sentència, el tribunal va consignar més de 9 milions d’euros. Fins ara s’ha pogut augmentar la recuperació en uns 3 milions d’euros. Els condemnats han satisfet també a la Hisenda Pública, més de 160.000 euros mentre que els perjudicats han rebut més de la meitat de la quantitat fixada en sentència en concepte de responsabilitat civil.

De Millet s’han recuperat més de 6 milions d’euros; gairebé 1.600.000 euros de Montull, i prop de 3 milions d’euros de Marta Vallès, esposa de Millet ja morta, i les seves filles, com a hereves de la mateixa, així com gairebé 800.000 euros de Gemma Montull.

Ni rastre dels diners de la multa

Dels 12,2 milions d’euros de multes que va imposar l’Audiència de Barcelona a 12 acusats – ratificades pel Suprem-, només s’han satisfet 223.000 euros. Millet no ha pagat ni un euro dels 4,1 milions de multa. Tampoc Montull ha pagat ni un sol euro dels 2,9 milions de multa. La seva filla, Gemma Montull, també té pendents els 2,6 milions de la multa dictada pel Suprem.

L’extresorer de CDC Daniel Osàcar, condemnat a 2 milions de multa, n’ha pagat uns 200.000 euros, és a dir, tot just un 10%. Mercedes Mir, dona de Montull, ja ha abonat 439.000 euros de responsabilitat civil al Consorci i a la Fundació del Palau, quantitat a la qual se li han de sumar els interessos.

L’Audiència de Barcelona continua immers en les tasques d’identificació i recuperació de béns dels condemnats amb l’objectiu d’anar avançant en la liquidació dels diferents perjudicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa