Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mig milió d’euros per millorar els jardins verticals de la ciutat
  • CA

El consistori barceloní ha engegat un nou contracte per executar els treballs necessaris de manteniment, conservació i millora de l’estat físic i qualitatiu dels murs verds, així com dels jardins verticals de la capital catalana. La iniciativa preveu intervenir a 34 punts distribuïts arreu de la ciutat i significarà actuar sobre una superfície total de 5.800 metres quadrats de verd. Els treballs es realitzaran durant els propers mesos i comptaran amb un pressupost de vora 550.000 euros.

Inclouen una actuació mínima de manteniment mensual per cada espai així com les accions d’urgència que es requereixin, a banda de les replantacions de flors i plantes.

Sistemes d’elevació imprescindibles per fer el manteniment

El manteniment general suposa un conjunt d’operacions semblants a les que es farien a qualsevol jardí, amb l’important matís que aquestes s’han de portar a terme per mitjà de sistemes d’elevació. D’aquesta manera, els treballs comprendran la neteja d’herbes espontànies i de tota la superfície; es faran les podes i retalls de formació i rejoveniment; es retallaran les branques seques i els bots; es retiraran les restes vegetals a un abocador autoritzat; es faran tasques de fertilització; es revisarà el sistema de reg i, finalment, també s’executaran feines d’encoixinat.

Les reformes a les parets mitgeres per mitjà de jardins i murs verticals generen dos beneficis principals: d’una banda milloren el comportament tèrmic de la façana i, de l’altra, incrementen la presència de vegetació en entorns urbans densos; alguns incorporen espais per a la nidificació.

El bosc vertical del Caixafòrum, a punt al desembre

D’altra banda, el Caixafòrum preveu que al desembre haurà instal·lat un bosc vertical de 500 metres quadrats sobre l’antiga paret del Palau de la Metal·lúrgia de Fira Montjuïc, un edifici en desús a la vora de l’antiga fàbrica Casaramona. Seran, concretament, 15.000 arbres i 22.000 plantes suspeses sobre el buit en un gran jardí muntat sobre una façana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa