Mig miler d’avis de residències morts de Covid-19 i mig miler més, malalts

Les últimes xifres oficials de la Generalitat eleven a 85 el nombre de geriàtrics de Barcelona amb casos confirmats

L’epidèmia de Covid-19 causada pel coronavirus SARS-CoV-2 continua fent estralls a les residències de gent gran de Barcelona. Segons les últimes dades oficials de la Generalitat, difoses per la conselleria de Salut des que ha agafat les regnes de la crisi que desbordada la d’Afers Socials, aquest divendres s’ha tancat amb la mateixa xifra d’avis morts i de malalts: 556 exactament.

Una coincidència macabra que indica que el nombre de víctimes mortals entre els residents de geriàtrics ha augmentat en 51 persones en 24 hores i que la xifra de malalts confirmats –amb la prova feta– ha passat dels 451 d’aquest dijous a 556, més d’un centenar d’increment. Un total de 386 d’aquests 556 estan hospitalitzats i a la resta se’ls fa el seguiment a la residència. En el creixement d’aquesta xifra hi pot haver influït que estiguin començant a arribar a les residències, a través dels CAP, els tests que permeten confirmar els contagis entre els avis amb simptomatologia.

Pel que fa al nombre de residències afectades, la Generalitat en reconeix 85 –13 més que 24 hores abans–, un 31% dels 270 centres que, segons l’Ajuntament, hi ha a la ciutat. Els responsables municipals i els del Govern fa dies que discrepen sobre quines són les dades que s’han de tenir en compte. La Generalitat considera confirmats els casos en què s’han pogut fer les proves i l’Ajuntament entén que s’han de comptar com a malalts de Covid-19 tots els avis que presentin una simptomatologia clara, ja que fins ara hi havia una gran escassetat de tests. Amb el criteri municipal, serien un 70% les residències afectades per l’epidèmia i més de 700 els residents malalts.

Més informació

Nou comentari