Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mig miler d’avis de residències morts de Covid-19 i mig miler més, malalts
  • CA

L’epidèmia de Covid-19 causada pel coronavirus SARS-CoV-2 continua fent estralls a les residències de gent gran de Barcelona. Segons les últimes dades oficials de la Generalitat, difoses per la conselleria de Salut des que ha agafat les regnes de la crisi que desbordada la d’Afers Socials, aquest divendres s’ha tancat amb la mateixa xifra d’avis morts i de malalts: 556 exactament.

Una coincidència macabra que indica que el nombre de víctimes mortals entre els residents de geriàtrics ha augmentat en 51 persones en 24 hores i que la xifra de malalts confirmats –amb la prova feta– ha passat dels 451 d’aquest dijous a 556, més d’un centenar d’increment. Un total de 386 d’aquests 556 estan hospitalitzats i a la resta se’ls fa el seguiment a la residència. En el creixement d’aquesta xifra hi pot haver influït que estiguin començant a arribar a les residències, a través dels CAP, els tests que permeten confirmar els contagis entre els avis amb simptomatologia.

Pel que fa al nombre de residències afectades, la Generalitat en reconeix 85 –13 més que 24 hores abans–, un 31% dels 270 centres que, segons l’Ajuntament, hi ha a la ciutat. Els responsables municipals i els del Govern fa dies que discrepen sobre quines són les dades que s’han de tenir en compte. La Generalitat considera confirmats els casos en què s’han pogut fer les proves i l’Ajuntament entén que s’han de comptar com a malalts de Covid-19 tots els avis que presentin una simptomatologia clara, ja que fins ara hi havia una gran escassetat de tests. Amb el criteri municipal, serien un 70% les residències afectades per l’epidèmia i més de 700 els residents malalts.

Més notícies
Més de mig miler d’avis de residències morts de Covid-19 a Barcelona
Notícia: Més de mig miler d’avis de residències morts de Covid-19 a Barcelona
Comparteix
Els usuaris malalts dels geriàtrics són 451, segons les dades de la Generalitat
Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona
Notícia: Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona
Comparteix
L'ONG de salvament marítim obre la porta a noves col·laboracions els propers dies
Colau demana a Salut que traslladi cada dia 100 avis de les residències amb coronavirus
Notícia: Colau demana a Salut que traslladi cada dia 100 avis de les residències amb coronavirus
Comparteix
L'alcaldessa ofereix més de 600 places als pavellons i hotels convertits en hospitals de campanya | L'Ajuntament fa una llista dels 15 geriàtrics en situació més crítica
Colau: “La situació a les residències ha arribat al límit. No es pot perdre ni un dia més”
Notícia: Colau: “La situació a les residències ha arribat al límit. No es pot perdre ni un dia més”
Comparteix
L'alcaldessa demana que el Govern actuï per fer els trasllats "avui mateix"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa